Klaipėdos darbo biržoje - bedarbių apgultis

Pastarosiomis dienomis į Klaipėdos darbo biržą ėmė plūsti bedarbiai, kurie čia užsiregistruodami siekia išvengti privalomojo sveikatos draudimo mokesčio.

Pasak Klaipėdos darbo biržos direktoriaus Andriaus Adomaičio, jau nuo savaitės pradžios sulaukiama gerokai daugiau darbo netekusių žmonių nei prieš savaitę ar kelias.

Nors į darbą pasitelkta gerokai daugiau specialistų, registruojančių bedarbius, vis tik išvengti eilių nepavyksta.

"Nuo pirmadienio pas mus tikra sumaištis, susidaro nemažos norinčių užsiregistruoti žmonių eilės. Mūsų darbuotojai nebespėja visų bedarbių registruoti. Šie žinoma piktinasi, kad turi stoviniuoti eilėse, tačiau niekuo pagelbėti negalime", - tvirtino A.Adomaitis.

A.Adomaitis įsitikinęs, jog būriai žmonių ėmė registruotis darbo biržoje dėl to, jog tik visai neseniai daugelis jų sužinojo, kad valstybei kas mėnesį turi susimokėti po 72 litus už privalomąjį sveikatos draudimą (PSD). Per metus ši suma išauga iki 864 litų.

"Tai yra vienintelė priežastis dėl ko visi puolė registruotis.Vos tik žiniasklaida paskelbė, kad neregistruoti bedarbiai turi mokėti PSD  daugelis jų supuolė į darbo biržas. Žmonės nė neslepia savo tikslo, ko atėję. Jie tiesiai šviesiai pasako, jog darbas jiems nereikalingas, kad jie registruojasi čia tik dėl PSD mokesčio", - komentavo A.Adomaitis.

Nors, direktoriaus duomenimis, oficialiai Klaipėdos regione šiuo metu užregistruota per 21 tūkst. darbo neturinčių žmonių, jų yra gerokai daugiau.

Tai liudija, jog Klaipėdos darbo biržoje kasdien šurmuliuoja gerokai daugiau žmonių nei praėjusią savaitę.

Pirmadienį užsiregistruoti čia atėjo 142, antradienį - 163, o trečiadienį - per 200 bedarbių. Praėjusią savaitę įprastai per dieną Klaipėdoje būdavo užregistruojama iki 100 darbo netekusių žmonių.


Šiame straipsnyje: bedarbiaiPSDdarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių