Klaipėdos „Banginyje“ sklandys uosto ir jūros dvasia

Trečiadienį Klaipėdoje duris atversiantis naujas prekybos centras "Banginis" taps tarsi dar vienais uosto vartais į Lietuvos uostamiestį. Centras, į kurį bus investuota 100 mln. litų, iš kitų prekybos centrų išsiskirs savo architektūra - vientisa jūros, uosto tematika.

Pasak centrą projektavusio bendrovės "Archikadas" architekto Justino Žalio, įkvėpimo projektui jis sėmėsi iš paties Klaipėdos uosto, molo, senamiesčio gatvelių, laivų. "Banginis" savo stilistika įsilies į uostamiesčio architektūrą.

"Tai yra pakankamai didelis prekybos centras uostamiestyje ir mums, architektams, norėjosi labiau tą paryškinti. Vis dėlto, Klaipėda yra vienintelis uostamiestis Lietuvoje ir atvažiavus į jį iš kitų miestų, norėtųsi matyti daugiau jūrinės tematikos", - aiškino J.Žalys.

Projektuodami prekybos centrą "Banginis" architektai naudojosi Klaipėdos uosto panoramos vaizdais ir stengėsi ją atkartoti. Virš įėjimų į centrą atsirado konstrukcijos, imituojančios uosto kranus, fasadas papuoštas krantinės vaizdais.

Jūrinė tematika lankytojus pasitiks ir centro viduje - įeinant į prekybos centrą kryptis jiems rodys vėjų rožės, kompasai. Parduotuvių rasti taip pat padės geografinės nuorodos pagal pasaulio kryptis. Idėjų architektai ieškojo ir skolinosi iš senų laivų detalių, uosto krantinių. Visa tai atsispindi mažojoje architektūroje - suoliukuose, žibintuose, informaciniuose stenduose. Interjere naudotas sendintas medis.

Kadangi centras kyla strategiškai patogioje Klaipėdos vietoje - Baltijos prospekto, Vilniaus plento ir Šilutės plento sankirtoje, atvykstantiems į Klaipėdą miesto svečiams prekybos centras "Banginis" taps tarsi teminiais vartais į patį uostamiestį. Prie jo bus patogu privažiuoti ir įvažiuojant, ir išvažiuojant iš Klaipėdos.

"Banginis" išsiskirs iš kitų, Klaipėdoje jau veikiančių prekybos centrų, orientacija į prekybą namų įrangos bei apyvokos reikmenimis. Beveik 30 tūkst. kvadratinių metrų pastate įsikurs dviejų didžiausių prekybos tinklų parduotuvės: "Senukai" bei "Maxima Bazė XXX". Be jų veiks dar virš 30 prekybos ir paslaugų įmonių.

Visi klaipėdiečiai kviečiami apsilankyti ir patys įvertinti naujojo prekybos centro privalumus. Atidarymo dieną nuo 10 val. ryto pirkėjų lauks ypatingi pasiūlymai, nuolaidos, dovanos bei staigmenos. 21 val. prekybos centras "Banginis" miestiečiams dovanos įspūdingą muzikinį lazerių ir fejerverkų šou.

Naujasis PC "Banginis" Klaipėdoje bus antrasis plečiamo prekybos centrų tinklo "Banginis" "narys".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių