Klaipėdoje vyks uosto mokomosios pratybos

Jungtinių Amerikos Valstijų ambasada Vilniuje kartu su JAV muitinės ir pasienio apsaugos skyriumi remia regioninį jūros uostų taikymosi ir rizikos valdymo mokymų seminarą, kuris vyks Klaipėdoje, rugsėjo 8-12 dienomis.

Seminare, finansuojamame JAV Valstybės Departamento, bus pademonstruota, kaip galima efektyviai nustatyti ir tikrinti krovinius, kurie kelia riziką ir dėl to turi būti kruopščiai patikrinti.

Į kursus Klaipėdoje atvyks 30 dalyvių: pasienio apsaugos darbuotojai, muitinės inspektoriai ir laivybos kontrolės skyriaus/kranto apsaugos darbuotojai iš Lietuvos ir Lenkijos.

Seminaro metu bus apžvelgti pagrindiniai rizikos faktorių kroviniuose nustatymo ir valdymo aspektai, krovinių sulaikymo ir pranešimų apie juos priemonės, analizės po krovinio sulaikymo, būdai ir istorinių duomenų bazių, kurios turėtų pagerinti ateityje atliekamų veiksmų kokybę. Į mokymų programą įtraukta daug priemonių, kurias pareigūnai galės taikyti, nustatydami ir tikrindami krovinius darbo vietose. Mokymų metu, rugsėjo 11 d., planuojama surengti praktines pratybas Klaipėdos uoste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių