Klaipėdoje vyks Lietuvos-Vokietijos forumas

Asociacija Lietuvos - Vokietijos forumas ir Vokietijos - Lietuvos forumas (Vokietija) kviečia į pirmąkart rengiamą tarptautinę lietuvių ir vokiečių susitikimų savaitę: konferenciją ir parodas "Baltijos jūros regiono gyventojų subalansuoto ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo galimybės šiandien ir ateityje".

Renginio atidarymo metu ketvirtadienį bus pasirašyta atnaujinta sutartis tarp Klaipėdos ir Liubeko miestų.

Be Liubeko Klaipėda yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartis su Vokietijos Riugeno apskritimi, Manheimu. Miestu partneriu taip pat yra ir Rostokas.

Svarbiausia renginio dalis - konferencija, kurioje aktualiais klausimais diskutuos verslo, švietimo, turizmo, politikos ir kultūros atstovai bei mokslininkai iš Lietuvos ir Vokietijos.

Šeštadienį „Žalgirio“ sporto rūmuose vyks draugiškos krepšinio varžybos tarp Kylio universiteto (Vokietija) ir Klaipėdos universiteto studentų komandų.

Į forumo programą šiemet įsiliejo ir Klaipėdos miesto vasaros sezono atidarymo šventė „Aš myliu senamiestį“.

Vakare vyks nemokamas koncertas Teatro aikštėje, kuriame pasirodys Lietuvos ir Vokietijos atlikėjai.

Forumo dienomis Herkaus galerijoje specialiuose stenduose bus pristatomi Klaipėdos miestas ir Vokietijos miestai partneriai, Klaipėdos miesto savivaldybės projektai.

Tarptautinę lietuvių ir vokiečių susitikimų savaitę rengia asociacija Lietuvos - Vokietijos forumas ir Vokietijos - Lietuvos forumas (Vokietija) kartu su partneriais: Klaipėdos miesto savivaldybe, Klaipėdos universitetu, UAB "ANTILĖ", VĮ Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, Klaipėdos prekybos, pramonės ir amatų rūmais ir Klaipėdos senamiesčio verslininkų sąjunga.


Šiame straipsnyje: vokiečiai klaipėdoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių