Klaipėdoje viešoji pirtis turi išlikti

Kontrolės komiteto nariai, apsilankę Klaipėdos viešojoje pirtyje, esančioje Trilapio gatvėje, apie šio verslo galimą privatizavimą buvo skirtingos nuomonės.

Komitetą sudarantys žmonės pirmadienį vienbalsiai sutarė, jog tokia pirtis yra būtina miestiečiams ir jos uždaryti nekėtinama, tačiau, kai kurių specialistų nuomone,  pirtis privatizavimo vis tiek neišvengs.

"Man, atrodo, kad pirtis šiandien neatitinka higieninių reikalavimų, nors ir yra atsakingų institucijų parašai. Per 40 metų, kaip pats direktorius sako, į šį objektą beveik neinvestuota, išskyrus šilumos ir dujų reguliavimo punktą. Anksčiau ar vėliau pirtis turės būti privatizuota", - sakė Kontrolės komiteto narys Gintautas Murauskas.

Pirtį administruojančios bendrovės "Vildmina" direktoriaus Vytauto Eitmanavičiaus teigimu, į pirtį ivestuojama tiek kiek reikia.

"Pakeitėm seną katilą į naują, kuris yra ekonomiškesnis, už 20 tūkst. litų sutvarkėm šilumos punktą, už 16 tūkst. - dujų reguliavimo punktą, už 10 tūkst. litų įstatėm naujas duris, nupirkom naujus baldus, televizorių. Jeigu reikėtų investuoti dar daugiau, tai reikėtų kelti kainas klientams, bet tada čia niekas nesilankytų", - teigė V.Eitmanavičius.

Pirties privatizavimo klausimą keliantis Privatizavimo komisijos narys Rolandas Bražinskas nepatenkintas pirties administratoriaus neūkiškumu. Esą neįdiegta klientų kontrolė, varteliai, kurie skaičiuotų kiek žmonių čia apsilanko, neįrengti sensoriniai maišytuvai, kurie padėtų taupyti vandenį. Tuo metu pirties direktorius teigia, jog jokių žmonių nusiskundimų jis nesulaukia, o siūlomos naujovės reikalauja nemažų investicijų, kurios pasijustų pirties lankytojams padidėjusiomis kainomis.

"Vien varteliams įrengti reikia 60 tūkst. litų. Sensorinis maišytuvas kainuoja 600 litų, dušas dar 1000 litų. Mums jų reikia 30 vienetų. Skaičiuokit kiek tai kainuoja. Mūsų esami dušai nepritaikyti sensoriniams maišytuvams, tada reikia griauti sienas, o tai irgi kainuoja. Be to, žmonėms nereikia tokių technologijų, nes vienam būtinas tik šaltas vanduo, kitam - karštas, o sensorinis maišytuvas kartu leidžia ir šaltą ir karštą",- teigė V.Eitmanavičius.

Kontrolės komisijos pirmininkės Eugenijos Odebrecht nuomone, viešoji pirtis atitinka paslaugos bei kokybės santykį ir pirties privatizuoti negalima.

„Pirtis negali būti privatizuota. Čia lankosi jautrus kainai kontingentas ir jeigu ši vieta pavirstų į SPA procedūrų saloną, tai padidėjusios kainos atbaidytų miestiečius. Jeigu kažkam kliūna administravimo problemos, tai reikia spręsti. Matyt, Privatizavimo komisijos narius spaudžia suinteresuoti asmenys, kurie norėtų įsygyti pirtį, todėl jie ir siūlo atlikti tokias procedūras. Bet jeigu šiandieninė pirtis gali išsilaikyti dar 10 metų, tai yra gerai",- tvirti E.Odebrecht.

Per metus Klaipėdos viešoji pirtis sulaukia apie 50 tūkst. lankytojų, iš jų apie 25 tūkst. yra pensininkai. Per dieną, t.y. per 8 valandas pirtyje nusiprausia apie 200-300 žmonių. Suaugusiam žmogui valanda pirtyje kainuoja 15 litų, pensininkui - 10 litų, o vaikams - 5 litai.

Pirties direktoriaus teigimu, kovo mėnesį pabranginus pirties kainas lankytojų sumažėjo apie pusantro tūkstančio. V.Eitmnavičius neatmeta galimybės, jog paslauga gali dar brangti, jeigu brangs dujos.


Šiame straipsnyje: pirtisprivatizavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių