Klaipėdoje šurmuliavo dainų šventė

Uostamiestyje liejosi lietuvių liaudies dainos ir melodijos. Per du šimtus chorų, šokių ansamblių ir kapelų atvyko į Lietuvos vakarų krašto dainų šventę, skirtą Žalgirio mūšio pergalės 600-osioms metinėms paminėti.

Šeštadienį po pietų daugiau nei 3 tūkst. šventės dalyvių spalvinga eisena iš Liepų gatvės Manto gatve pajudėjo Vasaros estrados link. Eidami atlikėjai traukė lietuvių liaudies dainas.

Eisenai pasiekus Vasaros estradą, prasidėjo spalvingas koncertas. Skambėjo ne tik tradicinės žinomiausios, bet šių laikų lietuvių liaudies dainos, ansamblių, kurie groja lietuvių liaudies instrumentais, atliekamos melodijos, liejosi eilės. Susirinkusieji galėjo grožėtis ir įvairaus amžiaus kolektyvų šokiais.

Ypač didelio susidomėjimo sulaukė Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos karių pasirodymas. Jie atliko figūras su ginklais. Savo pasirodymą kariai tradiciškai baigė trimis salvėmis, kurios buvo skirtos Lietuvai, Lietuvos žmonėms.

Nors oras šiluma nelepino, klaipėdiečių ir miesto svečių, atėjusių pasiklausyti lietuvių liaudies dainų ir melodijų, pasižiūrėti šokių netrūko.

Renginį vainikavo fejerverkas. Tačiau, pasibaigus koncertui, žiūrovai buvo raginami neskubėti skirstytis, o likti vakaronėje su šventės dalyviais, pabendrauti, padainuoti.

Lietuvos vakarų krašto dainų šventė į Klaipėdą sugrįžo po metų pertraukos. Joje dalyvavo kolektyvai iš visos Lietuvos. Tačiau didžioji dalis dalyvių buvo Klaipėdos regiono kolektyvai.


Šiame straipsnyje: dainų šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių