Klaipėdoje sulaikyti turto prievartautojai

Klaipėdos apskrities pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl su Klaipėdos apskrityje veikiančiomis organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis siejamų asmenų įvykdyto neteisėto laisvės atėmimo, plėšimo bei turto prievartavimo.

Įtariama, kad 2010 m. sausį Klaipėdoje, Minijos g., kaukėti asmenys užpuolė 23 metų T.D., jėga įstūmė jį į automobilio bagažinę bei nuvežė už Klaipėdos miesto ribų, kur sumušė golfo lazda.

Be to, įtariama, kad užpuolikai, grasindami ginklu, privertė T.D. paskambinti sugyventinei, kuri pagal jo prašymą ir pagrobėjų reikalavimą, perdavė vienam iš kaltininkų T.D. naudojamą automobilį „Peugeot 406“, mašinos raktelius bei dokumentus.

Gauta duomenų, kad tą pačią dieną kaltininkai iš T.D. pagrobė mobiliojo ryšio telefonus, namų kino sistemos garso kolonėles, nešiojamąjį kompiuterį bei reikalavo išpirkos už automobilio grąžinimą.

Įtariama, kad šiuos nusikaltimus įvykdė penki nedirbantys, teisėsaugos pareigūnams gerai žinomi asmenys: 32 metų J.N., 27 metų J.Ž., 23 metų D.K., 25 metų P.D. ir S.S.

Visi įtariamieji sulaikyti 2010 m. sausio mėn. pabaigoje, juos sulaikyti padėjo Lietuvos policijos Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai. Keturiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė - suėmimas.

Pas kaltininkus rastos ir paimtos, įtariama, psichotropinės medžiagos, metalinė teleskopinė lazda, pistoletas. Be to, teisėsaugininkai surado ir grąžino savininkui pagrobtą kompiuterį ir automobilį.

Už neteisėtą laisvės atėmimą panaudojant smurtą Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimo bausmę iki keturių metų, už kvalifikuotą plėšimą - iki 7 metų, o už kvalifikuotą turto prievartavimą - iki aštuonių metų nelaisvės.

 


Šiame straipsnyje: plėšimasturto prievartavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių