Klaipėdoje sulaikyta rusė su nepilnamečiais vaikais

Uostamiestyje pasieniečiai sulaikė Rusijos pilietę, į Lietuvą atvykusią su  keturiais nepilnamečiais vaikais ir turėjusią, įtariama, suklastotą Šengeno vizą.

Ketvirtadienį VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Uostos užkardos pasieniečiams įtarimų sukėlė keltu į Švediją susiruošusios 35 metų Rusijos pilietės dokumentai. Ji pasieniečiams pateikė šios šalies pasą, kuriame įrašyti keturi kartu vykę vienerių, 8-erių, 11-os ir 12-os metų jos vaikai bei įklijuota trumpalaikė vienkartinė Šengeno viza. Pasak užsienietės, vizą ji gavo Maskvoje.

Pasieniečiai nustatė, kad vizos įklija, įtariama, yra suklastota.

Rusė ją sulaikiusiems PAR pareigūnams aiškino vykstanti į Norvegiją. Būgštaudami dėl vaikų sveikatos pasieniečiai iškvietė medikus. Šie po pirminės medicininės apžiūros konstatavo, kad vaikai yra sveiki.

Dėl neteisėto sienos perėjimo ir suklastoto dokumento panaudojimo Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą

Sulaikytoji užsienietė ir jos vaikai  laikinai apgyvendinti  socialinės ir psichologinės pagalbos centre Klaipėdoje, kur juos saugo PAR Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai.


Šiame straipsnyje: šengeno viza

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių