Klaipėdoje statyti keltai sėkmingai atlaikė štormą

Estijoje keleivius ir automobilius tarp Saremo salų plukdantys keltai sėkmingai atlaikė iki 29 metrų per sekundę štorminius vėjus.

Estijos kompanijos „Saaremaa Laevakompanii“ užsakymu keltai statyti Klaipėdoje, "Vakarų laivų gamykloje".

Estijos internetinis tinklalapis „DzD.ee“ pranešė, kad naujieji keltai „Saaremaa“ ir „Muhumaa“ praėjusį savaitgalį Veinamerės rajone pakliuvo į štormą, kai pūtė 25-29 metrų per sekundę šiaurės vakarų vėjai. Nepaisant stipraus vėjo, abu keltai be sutrikimų vykdė reisus tarp Kuivasta ir Virtsu bei Heljerma ir Roksukiula uostelių.

Šie štormai abiems keltams buvo pirmieji po to, kai pastatyti Klaipėdoje jie pradėjo kursuoti tarp Estijos salų.

Kelto „Saaremaa“ kapitonas Otas Ojama teigė, kad anksčiau jis plaukiojo su keltu „Scania“, kurio tokiomis sąlygomis, kokios buvo savaitgalį, nebūtų buvę įmanoma prišvartuoti. Dėl prastų oro sąlygų buvo sutrikęs senesnių „Saaremaa Laevakompanii“ keltų „Viire“ ir „Regula“ eismas.

Estijos laivybos kompanija Klaipėdoje buvo užsakiusi statyti tris keltus, kurių bendra vertė 95 mln. eurų. Pirmasis keltas atiduotas 2009 metų vasarą, antrasis šiemet gegužę. Trečiasis keltas bus perduotas iki 2011 metų kovą.

Identiški 97,9 metrų ilgio ir 18 metrų pločio keltai, kurių gramzda 4 metrai, vienu metu gali plukdyti iki 150 lengvųjų automobilių, 12 treilerių ir apie 600 keleivių. 28 metrų aukščio keltuose iš viso įrengti septyni deniai. Jūroje jie gali išvystyti ne mažesnis nei 15 mazgų greitį.


Šiame straipsnyje: Vakarų laivų gamyklaVLG

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių