Klaipėdoje startuoja bendra sąskaita

Klaipėdiečiai gali pradėti naudotis vieninga atsiskaitymo už komunalines paslaugas sistema - bendra sąskaita. Gyventojai jau gali ją užsisakyti.

Pasinaudodami bendra sąskaita, klaipėdiečiai jau gali atsiskaityti už bendrovių „Klaipėdos energija“, „Klaipėdos vanduo“, VST, namų valdų, kurios priklauso įmonei „City Service“, saugos tarnybos „Jungtis“ teikiamas paslaugas. Nuo kito mėnesio į šį paketą bus įtraukta ir įmonė „Lietuvos dujos“.

Bendrovės „Aservis“ generalinio direktoriaus pavaduotojo Gintaro Gaigalo teigimu, paslaugos, už kurias galima atsiskaityti pasinaudojant bendra sąskaita, plečiamos. Vyksta derybos su televizija „Balticum“, kitomis uostamiesčio namų valdomis.

Bendros sąskaitą pasirinkusiems žmonėms nebereikės lakstyti po kioskus, bankus, pašto skyrius su krūva sąskaitų už komunalines paslaugas.

Taip pat, anot G.Gaigalo, apmokant bendrą sąskaitą, į kurią įtrauktos šešios komunalinės paslaugos, reikės mokėti kaip už vieną pavedimą. Šiuo metu įmokos mokestis mokamas už kiekvieną lapelį atskirai.

Tačiau klaipėdiečiams už į sąskaitą įtrauktą kiekvieną eilutę kas mėnesį reikės mokėti po 0,35 lito bendrovei „Aservis“ už pinigų paskirstymą.

G.Gaigalo teigimu, bendrą sąskaitą, į kurią įtrauktos šešios paslaugos, banke paprastai atsiskaitantys asmenys sutaupys - 6 litus, sąskaitas apmokantys internetu - 2 litus.

„Į sąskaitą stengsimės įtraukti kuo daugiau tiekėjų. Už kuo daugiau paslaugų žmonės atsiskaitys, naudodamiesi bendra sąskaita, tuo jie daugiau sutaupys“, - pabrėžė G.Gaigalas.

Klaipėdiečiams informacija apie tokią galimybę pateikta su namų valdų sąskaitomis. Ji pradėta platinti pirmadienį. Pasak G.Gaigalo, susidomėjimas didelis. Per dieną paskambina nuo 50 iki 100 susidomėjusių klaipėdiečių. Iš jų užsiregistruoja kas antras, trečias.

Bendra sąskaita klaipėdiečiams bus pateikiama ir popierinė, ir elektroninė.

Uostamiestyje startavus bendrajai sąskaitai, gyventojai galės rinktis ir kitus atsiskaitymo už komunalines paslaugas būdus, kuriais naudojasi iki šiol.


Šiame straipsnyje: vieninga knygutėsąskaitos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių