Klaipėdoje startavo „Jaunoji džiazo banga 2010“

Sekmadienį VXI-oji Klaipėdos pilies džiazo fiesta persikėlė į Vasaros estradą, kur pirmą kartą surengta vaikų ir jaunimo džiazo šventė "Jaunoji džiazo banga".

Šio renginio metu Vasaros estrados scenoje bus siekiama užfiksuoti rekordą, kai vienu metu džiazą atliks per 1,9 tūkst. nuo 7 iki 20 metų jaunuolių iš įvairių šalies muzikos kolektyvų.

Daugiausiai vaikų į festivalį susirinko iš Klaipėdos, Vilniaus, Kauno, Palangos, Kretingos, Kaišiadorių, Alytaus ir kitų Lietuvos miestų. Sulaukta keleto kolektyvų ir iš kaimyninės Rusijos, Kaliningrado srities.

"Tai unikalus renginys, nes tokių švenčių daugiau niekur nerengiama. Sieksime, kad būtume įtraukti į Lietuvos rekordų knygą kaip didžiausias choras, dainuojantis džiazą. Nufotografuosime visą chorą ir siųsime jį rekordus fiksuojančiai agentūrai "Factum", – pabrėžė I.Grubliauskienė.

Didžioji dauguma į festivalį atvykusių vaikų buvo apgyvendinti neįprastoje vietoje – Dragūnų batalione. Kiti nakvojo mokyklų aktų bei sporto salėse.

Festivalio organizatorė vylėsi, jog nuo šiol "Jaunoji džiazo banga" taps tikra kasmetine džiazo dainų švente, kurią Lietuvos vaikai bei jaunimas rengs patys sau, draugams, miestui bei svečiams.

XVI Klaipėdos pilies džiazo festivalį užbaigs garbės svečiai iš Didžiosios Britanijos "The Jive Aces", kuri klaipėdiečius Vasaros estradoje linksmins iškart po vaikų ir jaunuolių pasirodymo.

Nors ši grupė festivalyje koncertavo jau ne sykį, organizatoriai žada, kad šįsyk jų pasirodymas bus dar neregėtas bei išskirtinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių