Klaipėdoje skelbiama gripo epidemija

Uostamiestyje skelbiama gripo epidemijos pradžia. Tai šiandien savo įsakymu patvirtino Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Aloyzas Každailevičius.

Sprendimas priimtas atsižvelgus į vis didėjantį sergančiųjų skaičių.

Įsakymu pavesta gydymo įstaigų vadovams esant poreikiui parengti papildomas vietas sergančiųjų gripu hospitalizacijai: Klaipėdos universitetinėje ligoninėje - 150 lovų, Klaipėdos vaikų ligoninėje - 120 lovų (esant poreikiui - ir kitose mieste esančiose ligoninėse). Vadovaujantis Pasirengimo gripo pandemijai Klaipėdos mieste priemonių 2009-2011 m. planu, Klaipėdoje apribojamas hospitalizuotų ligonių lankymas ligoninėse, ribojamas planinių operacijų skaičius, leidžiama darbuotojams dirbti viršvalandžius, esant medicinos darbuotojų stygiui, draudžiama dirbti darbuotojams, sergantiems gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis.

Pirminės sveikatos priežiūros centrų ir greitosios medicininės pagalbos vadovai įpareigoti ligonių medicininiam aptarnavimui namuose skirti papildomų ekipažų. Medikai privalo organizuoti greitą pacientų aptarnavimą namuose, taip pat ir ne darbo dienomis, leisti dirbti viršvalandžius, užtikrinti, kad būtų laiku ir kokybiškai aptarnaujami ligoniai pagal iškvietimus visą parą.

Praėjusios savaitės bendras sergamumo gripu ir ūmiomis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis rodiklis Klaipėdoje 10 tūkst. gyventojų siekė 148,9.

Sergantieji gripu sudaro 27 proc. visų sergančiųjų.

Praėjusią savaitę į miesto ligoninių priėmimo skyrius kreipėsi 217 žmonių, 132 paguldyti gydymui, iš jų - 73 vaikai.

Per praėjusią savaitę daugiau kaip du kartus padaugėjo moksleivių, nelankančių mokyklos. Pamokų nelankė vidutiniškai 36 proc. moksleivių, 7 mokyklose - daugiau kaip 40 proc.

Administracijos direktorius įpareigojo mokyklų vadovus spręsti dėl laikino ugdymo proceso nutraukimo 5 kalendorinėms dienoms, kai gripu ir ūminėmis viršutinių kvėpavimo takų infekcijomis serga daugiau kaip 35 proc. mokinių.

Vadovai taip pat įpareigoti apriboti masinius renginius vaikų ugdymo įstaigose. Viešieji renginiai mieste kol kas nebus ribojami.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai užtikrino, kad gripas jų darbo nesutrikdė. Iš 750 dirbančiųjų serga pusšimtis. Pareigūnai tikino, jog pajėgų saugumui mieste užtikrinti pakanka ir pagrindo nerimauti nėra. Iš 183 pasienio kontrolės punktuose dirbančių pareigūnų šiuo metu gripu ir kitomis peršalimo ligomis serga 14. Iš 227 Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnų serga vos 3. Všį „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis patikino, kad rūpesčių dėl sergamumo jo vadovaujamoje įstaigoje taip pat kol kas nėra. Iš 250 vairuotojų į darbą šiandien neatėjo 2 žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių