Klaipėdoje šiuolaikinis Rusijos menas

Nuo penktadienio klaipėdiečiai kviečiami į savaitės pažintį su Jurijaus Štapakovo (Sankt - Peterburgas, Rusija) kūryba.     

Jurijus Štapakovas - menininkų grupės "SteelSunflowerSeeds" narys, pirmųjų atvirų visuomenei grafikos dirbtuvių „Sankt - Peterburgo grafikos studija" organizatorius, tapo, kuria dizainą ir grafiką,  iliustravo Boris Vian, George Orwell, J.R.R.Tolkien, Jack Kerouak, Lewis Carroll, Daniil Charms, Edward Lear, etc. knygas. Rusijos dailininkų sąjungos narys, nuo 1988m. sėkmingai gyvena išimtinai iš savo kūrybos ir jau spėjo sudalyvauti 250 grupinių ir personalinių parodų bei projektų Rusijoje ir užsienyje.    

Menininko ryšys su Lietuva mezgėsi ir vystėsi „Kultūrpolio" dėka. Nuo 2006 m. jis tampa aktyviu centro organizuotos tarptautinės „Now art now future" grafikos bienalės dalyviu, o nuo 2008 m. neetatiniu „Kultūrpolio" korespondentu Sankt - Peterburge.   

Penktadienį Kultūrpolyje įvyks Jurijaus Štapakovo personalinės parodos „Meilės laiškai" atidarymas. Tapybos objektais virtę laiškai apie elementariąsias kūrybos „daleles" vyrą ir moterį parašyti emale (elektroniniame laiške) ant rūpios surūdijusios skardos pergamento...  Ashes to Ashes... Pritaria David Bowie‘iui menininkas. 

Paroda veiks iki gruodžio 6 dienos.


Šiame straipsnyje: štapakovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių