Klaipėdoje siautėja žolės degintojai

Žolės degintojai Klaipėdoje vėl surengė akibrokštą. Sekmadienio vakarą liepsnojo Minijos gatvėje esantis tuščias žemės sklypas.

Apie 20 valandą šia gatve Klaipėdos universiteto Socialinių mokslų fakultetą pravažiavę vairuotojai netrukus turėjo progą pamatyti į dangų besistiebiančius ugnies liežuvius.

Liepsnojo maždaug 50 metrų ploto neapstatyta teritorija šalia naujos statybos pastato, kuriame yra medicinos centras „Jolsana“.

Apie degančią žolę pravažiuojantys klaipėdiečiai netrukus pranešė ugniagesiams, kurie atskubėję į įvykio vietą, liepsnas užgesino maždaug per 10 minučių.

Jų darbą stebėjo keliolika miestiečių, nepatingėjusių sustoti visai šalia medicinos centro esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje.

Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba primena, kad bauda už žolės deginimą - nuo 100 iki 500 litų. Už priemonių nesiėmimą pastebėjus savo žemėje žolės gaisrą gresia bauda nuo 50 iki 300 litų. Draudžiama deginti sausą žolę, lapus, atliekas, pažeidžiant aplinkos apsaugos reikalavimus.

Už tokius pažeidimus gresia bauda nuo 50 iki 400 litų.

Deginti bet kokias atliekas ar seną žolę miesto teritorijoje ar gyvenvietėje draudžiama. Pagal Priešgaisrinės saugos taisykles kaimuose atliekas deginti galima ne arčiau nei 30 metrų nuo pastatų.


Šiame straipsnyje: žolės deginimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių