Klaipėdoje - „Maisto banko“ filialas

Lapkritį uostamiestyje veiklą pradėjęs „Maisto bankas“ vasario 18 dieną oficialiai atvers filialo duris. Klaipėdoje jis pradės savo veiklą vykdyti visus metus, o ne tik akcijų metu.

„Maisto banko“ filialas įsikurs Nemuno gatvėje 137a. Čia veiks organizacijos biuras ir bus sandėliuojami maisto produktai. Šiuo metu „Maisto banko“ Klaipėdos filiale yra įdarbintas vienas žmogus. Taip pat dirba devyni savanoriai. Šiemet čia planuojama įdarbinti dar du žmones.

„Anksčiau Klaipėdoje dirbome tik akcijų metu. Nuo šiol dirbsime visus metus. Daugiau žmonių gaus paramą maisto produktais“, - tvirtino organizacijos „Maisto bankas“ vadovė Deimantė Žebrauskaitė.

Lietuvoje savo veiklą „Maisto bankas“ pradėjo prieš devynerius metus. Organizacija tarpininkauja tarp maisto gamintojų ir visuomenių organizacijų, kurios teikia paramą skurdžiai gyvenantiems asmenims. Dabar „Maisto bankas“ bendrarbiauja su 17 organizacijų, tarp kurių „Caritas“, „Raudonasis Kryžius“.

„Mūsų pagrindinis rūpestis, kad žmonės gautų paramą maisto produktais“, - pabrėžė D.Žebrauskaitė.

Anot vadovės, organizacija bendradarbiauja ne tik su nacionaliniais, bet ir stengiasi užmegzti ryšius su vietiniais maisto produktų gamintojais. Tikimasi, kad prie paramos prisidės ir uostamiesčio įmonės.

„Gamintojams labiau patinka, kai jų produkcija atitenka vietos gyventojams. Keičiasi ir jų požiūris. Dabar kur kas dažniau sulaukiame grįžtamojo ryšio į prašymus teikti produktus“, - pasakojo vadovė.

Labdaros ir paramos organizacija „Maisto bankas“ šiemet planuoja maisto produktų paramą skirti 6 tūkst. klaipėdiečių. Planuojama, jog jiems bus išdalinta produktų už 1 mln. litų.

Pernai visoje Lietuvoje „Maisto bankas“ išdalino produktų už 5,2 mln. litų.

Klaipėdiečiai aktyviai kreipiasi dėl paramos maisto produktais. Pernai gruodį uostamiesčio savivaldybė sulaukė daugiau nei 6 tūkst. prašymus maisto krepšeliams gauti.

D.Žebrauskaitė tvirtino, jog, įkūrus filialą Klaipėdoje, „Maisto banko"  veikla bus plečiama visame regione.


Šiame straipsnyje: Maisto bankas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių