Klaipėdoje – lietuvių ir vokiečių susitikimų savaitė

Klaipėdoje gegužės 13-15 dienomis asociacija Lietuvos ir Vokietijos forumas bei Vokietijoje veikiantis Vokietijos ir Lietuvos forumas kviečia į konferenciją apie Baltijos jūros regiono gyventojų bendradarbiavimo skatinimą, verslo kontaktų mugę, kūrybines dirbtuves, diskusijas ir parodas.

Gegužės 13-14 dienomis vyksiančioje konferencijoje „Baltijos jūros regiono gyventojų subalansuoto ekonominio ir kultūrinio bendradarbiavimo galimybės šiandien ir ateityje“ bus diskutuojama apie jūrų ekonomikos ir turizmo plėtrą Baltijos jūros regione, jūros taršos problemas, atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo galimybes, Lietuvos ir Vokietijos akademinius mainus.

Konferencijoje dalyvaus Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius, Vokietijos Bundestago Vokietijos ir Baltijos šalių parlamentinės draugystės grupės pirmininkė Christel Happach-Kasan, Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Hansas Peteris Annenas ir kiti.

Konferencijos metu ketinama pasirašyti Klaipėdos ir Liubeko miestų bendradarbiavimo sutartį.

Gegužės 13 dieną viešbutyje „Klaipėda“ vyks Baltijos jūros regiono investicijų ir verslo kontaktų forumas.

Tarptautinės lietuvių ir vokiečių susitikimų savaitės metu abiejų valstybių jaunimas turės galimybę susipažinti su šalimi partnere ir jos kultūra, produktais ir paslaugomis, užmegzti naujus naudingus ryšius.

Herkaus galerijoje bus pristatomi Klaipėdos miesto perspektyviniai projektai ir miestai partneriai Vokietijoje.

Jaunimui bus skirta diskusija apie praktikos galimybes Vokietijoje, veiks kūrybinės dirbtuvės. Taip pat rengiamos draugiškos Klaipėdos ir Kylio universitetų krepšinio varžybos.

Prekybos ir pramogų centre bus rodoma moksleivių meninė programa, pristatomi Klaipėdos ir Vokietijos mokyklų bendradarbiavimo projektai, veiks moksleivių piešinių paroda.

Šventines dienas vainikuos koncertas Teatro aikštėje, kuriame pasirodys Lietuvos ir Vokietijos atlikėjai.


Šiame straipsnyje: Klaipėda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių