Klaipėdoje įvaikinama daugiau vaikų

Uostamiestyje vis daugiau įvaikinamų tėvų globos netekusių vaikų. Praėjusiais metais jų skaičius išaugo daugiau nei du kartus. Šeimos įsivaikino ir po du mažylius.

Pernai Klaipėdoje įvaikinta 17 tėvų globos nereikusių vaikų. Dar 9 vaikus įvaikino jų mamų sutuoktiniai. Užpernai įvaikinti buvo 8 vaikai, dar 3 įvaikino mamų sutuoktiniai.

„Džiaugiamės, kad taip ženkliai išaugo įvaikinimų skaičius. Šiemet tą padaryti laukia dar trys šeimos. Jos tvarkosi dokumentus“, - tvirtino Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybos vedėja Gražina Aurylienė.

Vedėja teigė, jog trūksta net vaikų, kuriuos šeimos norėtų įsivaikinti.

„Žmonės labai atidžiai išanalizuoja ligas, kuriomis serga vaikai ir jų tėvai. Ne paslaptis, kad kai kurių vaikų tėvai serga psichinėmis ligomis. Šeimos nenori rizikuoti. Būna, kad norima įsivaikinti mergaitę, o yra berniukai“, - pasakojo vedėja.

Dažniausiai šeimos nori įsivaikinti vaikus iki 3 metų. Yra žmonių, kurie įvaikina ir po kelis vaikus. Pernai viena šeima iš Kauno įsivaikino jau trečią mažylį.

Žmonės nenori išskirti ir brolių bei seserų. Dalis šeimų juos įsivaikina abu. G.Aurylienės teigimu, daugėja asmenų, kurie turi savo vaikus ir įsivaikina globos netekusius.

„Yra pasikeitęs žmonių požiūris į įvaikinimą. Tokiam augimui įtakos greičiausiai turi ir tai, kad padaugėjo informacijos apie šį procesą“, - komentavo vedėja.

Uostamiestyje kasmet mažėja vaikų, kurie lieka be tėvų globos. Pernai jų buvo per 70. Iš jų 39 vaikams nustatyta globa šeimoje, 12 nukreipta į vaikų globos institucijas. Šeimos ir vaiko gerovės centre laikinai buvo apgyvendintas 21 vaikas. Panaikinus laikinąją globą, tėvams grąžinta 17 vaikų.

„Džiugu, kad šeimose nustatyta daugiau globos atvejų, nei vaikų globos namuose. Tai vienas iš mūsų prioritetinių uždavinių“, - pabrėžė G.Aurylienė.

Klaipėdoje yra 262 globėjų šeimos. Jose globojamas 391 vaikas. Globos institucijose gyvena 129 mažųjų klaipėdiečių. Pernai tėvų prašymu dėl išvykimo į užsienį 67 vaikams nustatyta laikinoji globa. Klaipėdoje šiuo metu globojama 150 vaikų, kurių tėvai yra išvykę dirbti į užsienį.


Šiame straipsnyje: įvaikinimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių