Klaipėdoje išrinktos sveikiausios klasės

Trečiadienį pasibaigusiame Klaipėdos miesto mokyklų konkurse “Sveikiausia klasė” nugalėtojais paskelbti Sendvario pagrindinės mokyklos 4b, Saulėtekio pagrindinės mokyklos - 8a bei Baltijos gimnazijos 1b klasių moksleiviai. Jie pripažinti geriausiais savo klasių grupėse ir už metinę veiklą pelnė 2000 litų vertės prizus.

2009-2010 m. Klaipėdos mokyklų konkurse startavo net 14 klasių, tačiau finaliniame ture rungėsi tik 12. Rudenį prasidėjęs ir visus mokslo metus vykęs konkursas jo dalyvius skatino domėtis sveika gyvensena, gyventi judriau, o ypatingas dėmesys šiemet buvo skiriamas mitybai. „Geriausias vaistas - sveikas maistas“,- toks buvo šių metų konkurso moto.  Tad ir finaliniam renginiui klasės turi paruošti sveiką patiekalą, atsakyti į klausimus apie sveiką mitybą, atspėti, iš kokių produktų patiekalus gamino konkuruojančios klasės.

Vertinimo komisiją dalyviai nustebino savo išmone ir kulinariniais gebėjimais. Moksleiviai ir pedagogai konkursui pristatė originalios receptūros valgius, sveikuoliški patiekalai buvo išradingai ir šmaikščiai serviruoti. Bendraamžių paruoštus valgius mielai ragavo ir patys vaikai, kurie, beje, per konkursą teigė jau nebevartojantys  nesveikų produktų - traškučių ar saldžiųjų vaisvandenių...

Visos „Sveikiausios klasės“ konkurso dalyvės-klasės buvo apdovanotos piniginiais prizais, kuriuos dauguma žadėjo išleisti vasaros išvykoms. Dovanos įteiktos ir klases konkursui rengusiems pedagogams.

Konkurso „Sveikiausia klasė“ iniciatorius - Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyrius. Tradiciniu tapusiame renginyje kasmet  dalyvauja daugiau nei 300 moksleivių. Anot skyriaus vedėjos Janinos Asadauskienės, šis konkursas skatina vaikus domėtis sveikata, sveika ir aktyvia gyvensena,  ugdo pozityvius įgūdžius. Na, o didžiausia vertybė, jog visus metus „Sveikiausios klasės“ konkurso dalyviai aktyviai dirba savo mokyklose - organizuoja renginius, apklausas, viktorinas, konkursus, leidžia sienlaikraščius, taip sveikos gyvensenos idėjas propaguodami tarp bendraamžių.

Beje, Sveikatos apsaugos skyrius svarsto panašų konkursą rengti ir miesto darželinukams, kad sveiko gyvenimo būdo idėjos pasiektų kuo mažesnius vaikus.


Šiame straipsnyje: sveikiausia klasė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių