Klaipėdoje – gabių vaikų paieška

Šeštadienį Klaipėdos darbo rinkos mokymo ir konsultavimo tarnyboje, pirmą kartą šalyje pagal naujai parengtą šalies gabių vaikų paieškos - atpažinimo - atrankos programą vyks gabiausių vaikų atranka, kurioje dalyvauti norą pareiškė gabūs vaikai iš visos Klaipėdos apskrities.

Gabių vaikų paieškos - atpažinimo - atrankos programoje dalyvauti buvo kviečiami šeštų - dešimtų klasių mokiniai.

„Kvietėme visus vaikus, kurie norėtų išbandyti savo akademinių žinių bagažą ir parungtyniauti su bendraamžiais.  Programoje dalyvausiantys vaikai nebūtinai turės stoti mokytis į „Nacionalinę moksleivių akademiją" (NMA). Svarbu ne laimėti, o dalyvauti", - sako „Nacionalinės moksleivių akademijos" direktorė doc. dr. Bronė Narkevičienė, parengusi gabių vaikų paieškos programą pagal savo bei užsienio šalių mokslininkų atliktus tyrimus ir patirtį, konsultuodamasi su Lietuvos universitetų psichologijos katedrų ir užsienio universitetų mokslininkais.

Programoje taip pat gali dalyvauti ir vienuoliktų bei dvyliktų klasių mokiniai, tačiau mokytis į Nacionalinę Moksleivių Akademiją bus priimti tik tie itin gabūs vyresnieji moksleiviai, kurie jau turi aukštus akademinius pasiekimus, pavyzdžiui, yra respublikinių olimpiadų prizininkai.

Norinčių dalyvauti programoje moksleivių registracija vyko internetu.

Aukščiausius rezultatus gabių vaikų paieškos programoje parodę vaikai bus pakviesti mokytis NMA.

„Tačiau dalyvavimas atrankos programoje gali tapti tiesiog stimulu vaikui siekti dar geresnių mokslo rezultatų, o tai ir yra svarbiausia", - sako doc. dr.B.Narkevičenė.

 „Nacionalinė moksleivių akademija", profesionalios ir nuoseklios penktus metus trunkančios veiklos dėka, įtvirtino savo statusą, kaip aukšto lygio gabių šalies vaikų ugdymo organizacija, kurioje jau bendradarbiavo net 156 Lietuvos ir užsienio šalių mokslininkai.

„Tokiu specialistų lobynu, kokį pavyko suburti NMA, galėtų didžiuotis bet kuri aukštoji mokykla. Aukštos kvalifikacijos specialistai padeda gabiems vaikams gilintis į juos dominančią mokslo sritį, be to, NMA labai daug dėmesio skiria vaiko asmenybės ugdymui", - sako Rasa Kubilienė, Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondo „Pagalba Lietuvos vaikams", vieno iš NMA steigėjų, vadovė.

„Nacionalinėje moksleivių akademijoje" vaikai mokosi matematikos, lietuvių filologijos, biochemijos, chemijos, ekonomikos, informatikos, fizikos, muzikos sekcijose. Šios gabių vaikų ugdymo organizacijos tikslas - sudaryti sąlygas aukštus pasiekimus, ar jų potencialą ir motyvaciją turintiems vaikams, itin gabiems vaikams gauti tokių dalykinių ir asmenybės ugdymo žinių, įgyti tokių gebėjimų, kurių jie neturi galimybės įgyti įprastų pamokų metu. Siekiama sutelkti bendram tikslui - itin gabių Lietuvos vaikų ugdymui - visos Lietuvos švietimo, mokslo, meno, verslo, politikos atstovus, visuomenės veikėjus.

„Nacionalinėje moksleivių akademijoje" galima mokytis iki dvyliktos klasės, mokymosi trukmė priklauso nuo to, kelintoje klasėje vaikas įstojo į Akademiją. Rugsėjo - birželio mėnesiais moksleiviai NMA mokosi internetu. Įvertinus internetinio mokymosi rezultatus mokiniai kviečiami į žiemos sesiją Palangoje, pavasario sesiją Vilniuje arba Kaune, o aktyviausiai NMA internetu besimokantys ir turintys aukščiausius pasiekimus mokiniai mokosi dviejų savaičių NMA vasaros sesijoje Nidoje.


Šiame straipsnyje: gabūs vaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių