Klaipėdoje eismo sąlygos sudėtingos

Šiandien ryte į darbus važiuojantiems klaipėdiečiams vėl teko keiktis - važiuojamąją kelio dalį dengė suplaktas sniegas. Prastos eismo sąlygos yra net pagrindinėse miesto gatvėse.

„Vos ėjo pavažiuoti. Galvojau, jog atsikėlus ryte gatvės bus nuvalytos, bet deja. Keista, kad miesto valdžia nesugeba užtikrinti gerų eismo sąlygų žiemą. Juk sniegas neiškrito netikėtai. Dabar gruodžio pabaiga“ - piktinosi vairuotojai.

Įmonės „Specialus autotransportas“ Logistikos vadovas Rimantas Strakšys neslėpė, jog naktis nebuvo lengva.

Snigti nustojo tik 1.30 val. Pirmosios mašinos vakar į gatves išvažiavo po pietų, kai tik pradėjo pustyti. Jos barstė tiltus, įkalnes ir nuokalnes. Per pusvalandį į gatves išvažiavo dar trys mašinos, o pavakariais mieste iš viso dirbo 9 transporto priemonės.

„Devynios mašinos gatves valė iki 1.30 val. Tada viena sugedo. Toliau darbą tęsė aštuonios mašinos. Buvo viena iš sunkiausių naktų“, - teigė vadovas.

R.Strakšio teigimu, pagrindinės miesto gatvės, tiltai, įkalnės ir nuokalnės naktį buvo pabertos ir nuvalytos po tris kartus. Beveik visos šalutinės - vieną. Šiandien ryte jas buvo baigiama valyti. Atlikus šiuos darbus, mašinos bus išsiųstos dar kartą valyti pagrindinių gatvių.

„Ant važiuojamosios kelio dalies sniego danga yra. Iškrito didelis sniego kiekis - apie 35 centimetrus. Ant technikos sumontuoti sniego peiliai valo sniegą, o ne ledą ar suplaktą sniegą. Pastarieji tirpdomi, pasitelkiant druską, ir tada papildomai valomi. Jei ant pabertos druskos vėl prisninga, kaip buvo šiuo atveju, efektas būna mažesnis. Dėl to ryte keliai dar buvo padengti sniego danga“, - aiškino R.Strakšys.

Naktį ant Klaipėdos gatvių išpilta 70 tonų druskos ir 24 tonos smėlio bei druskos mišinio.

Štai taip iki 10 val. atrodė pagrindinės uostamiesčio gatvės:

 


Šiame straipsnyje: sniegas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių