Klaipėdoje džiūsta medžiai

Sausi orai kenkia miesto želdynams. Gatvėse džiūsta nelaistomi, neseniai pasodinti medeliai. Klaipėdiečiams nesuprantama, kodėl jie paliekami likimo valiai.

Važiuojant ligoninės link, šalia buvusios Lietuvos kino studijos auga visa eilė nudžiūvusių jaunų medelių. Anot gyventojų, jų niekas nelaisto.

Kelios eilės nudžiūvusių jaunų medelių auga ir važiuojant Tauralaukio link.

„Nesuprantu, kodėl niekas neprižiūri medelių“, – piktinosi gyventojai.

Klaipėdos savivaldybės Aplinkos kokybės skyriaus vyriausioji specialistė Violeta Gutauskienė tvirtino, jog šioje vietoje medelius pasodino kelią tiesusi įmonė.

Paprastai tokiose situacijose rangovas ne tik pasodina medelius, bet ir trejus metus juos prižiūri, kol prigis. Jie privalo ir laistyti. Tokia tvarka nustatyta Aplinkos ministro įsakymu.

V.Gutauskienė pabrėžė, jog ne visada medeliai nudžiūva dėl karščio. Pasitaiko, kad jie būna nekokybiškai pasodinti. Vietoj nudžiūvusių medelių bendrovės privalo pasodinti naujus.

Speciali komisija tikrino, kaip prigijo medeliai reprezentacinėse miesto vietose. Nustatyta, kad įvairiose vietose neprigijo 1-10 medžių.

„Prašome gyventojų pranešti apie džiūstančius medžius“, – teigė V.Gutauskienė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistė Jolanta Rimkienė tvirtino, jog, vyraujant karščiams, kasnakt pradėta laistyti gėles.

Vandens negailima ir neseniai miesto savivaldybės pasodintiems medžiams Liepų, Manto, S.Donelaičio, Tiltų gatvėse. Anot bendrovės „Klaipėdos želdinių“ direktoriaus Gedimino Valašino, per naktį išliejama apie 32 kubinius metrus vandens. Jis atvežamas 8 ir 2 kubinių metrų kubinių metrų vandenvežės.

„Kadangi želdinius laistome, problemų išvengėme“, – tvirtino Gedimino Valašinas.

Želdiniai laistomi nuo 22 iki 9 val. Šių darbų negalima atlikti dieną, nes saulė nudegintų augalų laupus. Taip pat siekiama, kad kuo mažiau vandens išgaruotų.

„Laistyti turime palengva kaip su dušu, kad neišplaktų augalų, neišplautų žemių. Tik medžius galima greičiau laistyti“, – pabrėžė G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: medžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių