Klaipėdoje baigiama ruošti taikdarių pamaina

Ketvirtadienį Klaipėdoje, Kairių poligone, prasidėjo baigiamosios pratybos, kuriose dalyvavo taikos palaikymo misijai Afganistane besiruošiantys kariai.

Tai bus jau aštuntoji karių pamaina iš Lietuvos, kuri tarnaus Afganistano Goro provincijoje. Provincijos atkūrimo grupė suformuota Krašto apsaugos savanorių pajėgų Klaipėdos rinktinės pagrindu. Dauguma karių savanorių yra klaipėdiečiai. Iš viso misijoje dalyvaus apie 150 taikdarių iš Vakarų Lietuvos.

Ketvirtadienio pratybose visi kariai susirinko kaip vienas vienetas, vertintojai vertino jų pasirengimą. Vertintojai - tai kariai, kurie patys ten jau yra buvę.

Afganistane Lietuva vaidina ypatingai atsakingą vaidmenį nuo 2005 m. prisiimdama įsipareigojimą vadovauti Provincijos atkūrimo grupei Vakarų Afganistane, Goro provincijoje. Provincijos atkūrimo grupių užduotis - stiprinti centrinės Afganistano valdžios įtaką provincijoje, padėti vietinėms saugumo struktūroms kurti saugią aplinką ir stabilumą, sudaryti tinkamas sąlygas provincijai ir valstybei atsikurti, tarpininkaujant ir skatinant įvairių valstybinių ir nevyriausybinių organizacijų vystomąją veiklą provincijoje.

Karių išleistuvės yra numatomos spalio 24 dieną.


Šiame straipsnyje: kariaimisija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių