Klaipėdoje aptiktas naminukės „kioskelis“

Trečiadienį Klaipėdos aps. VPK Viešosios tvarkos biuro Prevencijos skyriaus pareigūnai kartu su Klaipėdos m. 1-ojo policijos komisariato pareigūnais nuvyko patikrinti anoniminę informaciją apie tai, kad Pušyno skersgatvyje, pro vieno iš butų, esančių pirmajame aukšte, langą, prekiaujama pilstuku bei kontrabandinėmis cigaretėmis.

Pareigūnai netruko įsitikinti, jog nedideliame, vos kelių butų, namelyje tikrai veikia neaiškios paskirties kioskelis: vienas po kito į kiemą suko tipinės išvaizdos personos, spaudė lango rėme įrengto skambučio mygtuką, o prasivėrus išganingajam langeliui, bruko vidun atsineštą tuščią butelaitį bei pinigus, mainais už tai gaudami skaidriu skystimu užpildytą atsineštinę tarą.

Siekdami įsitikinti, koks gėralas dozuojamas, pareigūnai sulaikė „kioskininką“. Varganame, kaip paaiškėjo, nuomojamame, būste, rasti 38 litrai į įvairios talpos indus supilstyto skaidraus, specifinį naminės degtinės kvapą skleidžiančio skysčio, bei visi prekybai ja reikalingi atributai: piltuvėlis, matavimo indas, tušti įvairios talpos buteliukai bei kamšteliai, į tvarkingas stirtas surūšiuotos smulkios monetos grąžai, o taip pat ir „prekių" apskaitos žurnalas.

Pastarasis buvo pildomas itin kruopščiai bei preciziškai. Kiekvienos dienos naminukės pardavimai fiksuoti šimto gramų, o pardavimo laikas – minučių tikslumu. Vienos dienos ataskaitoje rašoma: „Šiandien: alga – 20 litų; pinigų likę – 11 litų; snapso likę – 53,2 litro; „Premjer“ likę – 6 pakeliai, „Prima“ likę – 46 pakeliai. Atveš – 22,4 litro.“ Vaikinukas, 21-erių metų Kretingos rajono gyventojas, tvirtino naminukės pardavimo verslą organizavęs bei vykdęs pats, tačiau net nekyla abejonių, jog jis buvo tik menkai apmokamas samdinys, turėjęs atsiskaityti už kiekvieną parduotą velnio lašų gramą pagal griežtą kainininką, kuris taip pat rastas apskaitos žurnale.

Vaikinui gresia baudžiamoji, o buto savininkui - administracinė nuobauda. Neabejojama, jog ir tikrasis „verslo“ organizatorius iš balos sausas neišlips, mat turima duomenų, jog tai – gerai žinomas ir užkietėjęs „taškininkas“.


Šiame straipsnyje: naminė degtinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių