Klaipėdietės žagintojas nustatytas pagal DNR

Už žiaurų nužudymą kartą teistas, bet gerokai anksčiau termino į laisvę išėjęs klaipėdietis nuteistas už merginos išžaginimą.

Skubėjo į darbą

Pirmoji seksualinė patirtis 19-metei merginai buvo susijusi su mirties baime.

Prieš trejus metus, pusę šeštos ryto, skubėjusi į darbą klaipėdietė Taikos prospekte netoli Statybininkų mokyklos sutiko du nepažįstamus vaikinus.

Jie nutempė savo auką prie pastato ir pasodino ant žolės. Vienas bendrininkų laikė įrėmęs merginai į galvą ginklą, o antrasis pasinaudojo jos bejėgiška padėtimi ir išžagino. Visa tai įvyko vos 20 metrų nuo pagrindinės miesto gatvės.

Padėjo DNR tyrimas

Ilgą laiką kaltininkai buvo nežinomi. Buvo panašu, kad šis nusikaltimas bus nurašytas į „tamsiųjų“ sąrašą.

Pagrindinį įtariamąjį pavyko nustatyti palyginus jo spermos mėginius su teisėsaugos organams įkliuvusių nusikaltėlių DNR duomenimis.

Paaiškėjo, kad tai Nikolajus Vrublevskis.

Dar būdamas 17-metis su dviem draugais jis mirtinai suspardė benamį. Žudikai teisinosi norėję tik pamokyti iš kitų benamių pinigus atiminėjusį valkatą.

Pasiekė už grotų

Kadangi tada N.Vrublevskis tebebuvo nepilnametis, jam skirta pusė už tokį nusikaltimą įstatymo numatytos bausmės. Pirmąkart už grotų jis turėjo praleisti pusseptintų metų. Pabuvęs pataisos namuose trečdalį numatyto laiko, klaipėdietis buvo išleistas į laisvę.

Tačiau netrukus jis buvo grąžintas už grotų, nes nesilaikė įpareigojimų registruotis pataisos inspekcijoje ir nustatytu laiku būti namuose.

Kaltinimai žaginimu N.Vrublevskį pasiekė jau pataisos namuose. Tardomas jis neneigė kaltės, aiškino taip pasielgęs negalvodamas, tiesiog spontaniškai.

Bendrininką nuslėpė

Kas buvo antrasis nusikaltėlis, laikęs ginklo vamzdį prie merginos galvos, žagintojas neišdavė. Jo atžvilgiu byla išskirta į atskirą.

Tik todėl, kad bendrininkas nenustatytas, teismas panaikino sunkinančią kaltininko dalią aplinkybę – kad nusikaltimą įvykdė bendrininkai.

Už tai, kad išniekino merginą ir atėmė jos mobilųjį telefoną N.Vrublevskis nuteistas kalėti 9 metus.

Prie šios pridėta už benamio nužudymą skirtosios, bet neatliktosios bausmės dalis. Šįkart iš pataisos namų jis turėtų grįžti po 11 metų.

Auka pinigų nesulauks

Kaltininkas turės atlyginti ir neturtinę nukentėjusiajai padarytą žalą, kuri įvertinta 70 tūkst. litų. Tik vargu, ar mergina kada nors sulauks bent lito iš šios sumos, nes jokio turto skriaudikas neturi ir kažin, ar kada turės.

Negaus mergina nė 500 litų, kuriuos tikino išleidusi gydydamasi po išžaginimo, nes nerinko vaistams išleistų pinigų kvitų ir nepateikė jų pareigūnams.

Teismas priteisė tik 32 litus, tai yra tiek, kiek kainavo iš jos atimtas telefonas.

Kaltinimą palaikęs prokuroras Romas Jasevičius siūlė žagintoją įkalinti 18-kai metų. Ar skųsti kur kas švelnesnį nuosprendį prokuroras apsispręs tik atidžiau paskaitęs nuosprendį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių