Klaipėdiečius džiugina sužydusios sakūros

Pamėgta klaipėdiečių poilsio vieta - Danės skverelis - suspindo rausvais tonais. Atšilus orams čia nuostabiais žiedais apsipylė dekoratyvinės japoniškos vyšnaitės.

Pamėgta klaipėdiečių pasivaikščiojimų ir poilsio vieta - Danės skverelis - suspindo rausvais tonais. Atšilus orams čia nuostabiais žiedais apsipylė dekoratyvinės japoniškos vyšnaitės.

Sakūrų sodinukus miestui bemaž prieš septynerius metus padovanojo japonai. Tačiau didžioji augalų dalis sunyko iki juos pasodinant.

Sakūros taip pat buvo sodinamos Vilniuje, Kaune, Šiauliuose bei kituose miestuose, tačiau ne visur jas pavyko išsaugoti.

Danės skverelyje iš 9 prigijo ir šiuo metu veši 8 medeliai. Dar viena egzotiškoji vyšnaitė pasodinta Laikrodžių muziejaus kiemelyje.

Keletą sakūrų yra įsigijęs ir Klaipėdos universiteto Botanikos sodas. Jo direktorė Ona Rūta Žadeikienė teigė, jog paprastosios raudonlapės vyšnaitės jau baigia nužydėti, tad šiuo metu itin džiugina pilnavidurius žiedus kraunanti sakūra.

Ir uostamiesčio centre pasodinti egzotiškieji medeliai klaipėdiečius žavės neilgai - jie įprastai žydi apie 10 dienų.

Už nepaprastą grožį žydėjimo metu vertinamos sakūros vaisių nemezga. Tačiau teigiama, kad šie medžiai gali užaugti iki lietuviškų ąžuolų dydžio, o žiedus krauna sulaukę ir 100-200 metų.

Kad pasigrožėtų trapių žydinčių sakūrų vaizdu, jų šalies - Japonijos gyventojai mėgsta išeiti į parkus, kiemus ir netgi kapines.


Šiame straipsnyje: sakūros

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių