Klaipėdiečių vaizdo klipas šturmuoja internetą

Vos prieš savaitę vienoje populiariausių pasaulyje vaizdo įrašų svetainių “YouTube” patalpintas klaipėdiečių sukurtas linksmas klipas „Laisvu stiliumi judame pirmyn – į sveiką miestą Klaipėdą“ jau buvo peržiūrėtas daugiau kaip 10 000 kartų!

Interneto vartotojai itin teigiamai įvertino klipo koncepciją: nuotaikinguose vaizduose pagal šiuo metu ant bangos esantį korėjiečio „Psy“ hitą „Gangnam Style“ šoka senjorai, studentai, darželinukai, turgaus prekeiviai, policininkas, ugniagesys-gelbėtojas, simpatiškos prekybos centro lankytojos, vadinamieji parkūrininkai ir kt.

Idėją sukurti smagų, šmaikštų ir uždegantį klipą sumanė „Klaipėda – sveikas miestas“ projektą šiais metais viešinanti UAB „V.R.A.“.

„Klaipėda – pirmas ir vienintelis Lietuvos miestas, priklausantis Pasaulio sveikatos organizacijos Europos sveikų miestų tinklui. Neretai įgyvendinant tokius ilgalaikius projektus kyla abejonių ar kritikos dėl jų prasmės, nes rezultatų sulaukti labai greitai neįmanoma. Linksmu klipu norėjome parodyti, kad projektas – gyvas, jis sėkmingai įgyvendinamas ir tikrai nėra biurokratinis. Be to, norėjome pasiekti ir specifinę „internautų“ auditoriją - įvairiems valstybiniams projektams tai padaryti gana sudėtinga. Žmonės, kurie nusifilmavo vaizdo klipe, visi prisidėjo ir prie projekto, ir prie pačios Klaipėdos populiarinimo, teigiamo įvaizdžio kūrimo“, - teigė UAB „V.R.A.“ direktorė Dovilė Skabickaitė.

Anot jos, klipo kūrėjai nesitikėjo, kad ne komerciniais pagrindais, savanorių ir entuziastų dėka sukurtas linksmas klipas per tokį trumpą laiko tarpą sulauks tokio didžiulio interneto vartotojų ir ne tik jų susidomėjimo.

Pavyzdžiui, toje pačioje svetainėje „You Tube“ prieš keturis mėnesius įkeltas XVIII Klaipėdos Pilies džiazo festivalio žvaigždės Candy Dulfer hito „Lily was here“ atlikimo uostamiestyje įrašas buvo peržiūrėtas 100 kartų. Prieš du mėnesius nufilmuoti „Jūros šventės“ fejerverkai sulaukė per 1 400 lankytojų peržiūrų. Prieš metus įkeltas vaizdas, pavadintas „Meridianas“ grįžta namo“ peržiūrėtas 219 kartų, o prieš trejetą metų svetainėje patalpintas vaizdas su didžiaisiais burlaiviais  „Friday Night at Klaipeda 2009 Tall Ships Races“ sulaukė per 2 400 peržiūrų.

„Todėl vos per savaitę pasiekta 10 000 peržiūrų riba yra įrodymas, kad pirmiausiai klaipėdiečiams tikrai rūpi mylimas miestas ir jo įvaizdis. O Klaipėda juk neša sveiko miesto vėliavą Lietuvoje, tad kuo daugiau žmonių sužinos apie tai, tuo lengviau ateityje bus įgyvendinti su sveiko miesto projektu susijusias idėjas. Mūsų tikslas – nuotaikingu klipu pasiųsti smagią žinią Lietuvai, pareklamuoti visų mylimą uostamiestį ir atkreipti dėmesį, kad Klaipėda pasiryžusi gyventi sveikai. O jos gyventojai – linksmi, šmaikštūs, draugiški ir sveiką humorą jausmą turintys klaipėdiečiai, kurie kartu kuria sveiko miesto viziją“, - teigė projektą koordinuojančio Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė Ineta Pačiauskaitė.

Klipo kūrėjai dar kartą nuoširdžiai dėkoja visiems, kuriems sveiko miesto idėja yra artima ir ragina skleisti šią žinią kitiems, nes tik kartu ir bendromis pastangomis įmanoma pasiekti užsibrėžtus tikslus.

Klipas buvo filmuojamas per masines treniruotes. Jose dalyvavo Klaipėdos lopšelio–darželio „Boružėlė“ vaikai, aktyviai įsijungė Socialinių mokslų kolegijos studentai, Klaipėdos III amžiaus universitete Sveikatos fakultete studijuojantys senjorai.

Masinėmis treniruotėmis buvo stengiamasi atkreipti dėmesį ne tik į fizinio aktyvumo naudą sveikatai, bet ir priminti, jog fiziškai ir socialiai aktyvus žmogus gali džiaugtis kur kas ilgesniu gyvenimu, negu pasirinkę pasyvų laiko praleidimą.

 

 


Šiame straipsnyje: Klaipėdamiestasklipas

NAUJAUSI KOMENTARAI

autorius

autorius portretas
o dainos atlikėjų paklausė dėl autorinių teisių?

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
saunu kad zmones nesdi ranku sudeje, pagarba

Atsiprašau

Atsiprašau portretas
bet ši "muzika" skirta debilams ir idiotams, triedžiantiems į kelnes. Už tokios psichodelikos sklaidą reikia bausti, o ne ditirambus giedoti< Pusgalviai daugiau nieko.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių