Klaipėdiečio žudikai teismo malonės nesulaukė

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė Karolio Jurkaus, Aleksandro Jakovlevo ir Dariaus Razučio apeliacinius skundus dėl Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžio, kuriuo už klaipėdiškio vaikino žiaurų nužudymą jiems buvo paskirtos ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės.
 
21 metų K.Jurkus kalės 16, 20 metų A.Jakovlevas 15, o 19 metų D.Razutis – 14 su puse metų. A.Jakovlevas dar buvo nuteistas ir už tai, kad pagrobė šalia sumušto vaikino rastą mobilų telefoną, o K.Jurkus – už neteisėtą disponavimą nešaunamuoju ginklu (kastetu).
 
Lietuvos apeliacinio teismo nuomone, pirmosios instancijos teismo nuosprendis yra teisėtas ir pagrįstas. Pirmosios instancijos teismas tinkamai taikė baudžiamuosius įstatymus ir paskyrė nuteistiesiems teisingas bausmes.

Bylos duomenimis nustatyta, kad nuteistieji nukentėjusiajam smogė kastetu ir sudavė rankomis bei kojomis į galvos sritį ir kitas kūno vietas bendrais veiksmais ne mažiau kaip 20 smūgių, taip pat grumtynių metu nukentėjusįjį pargriovė ant žemės ir smaugė, dusino, neleido jam atsikelti.

Smurtą prieš nukentėjusįjį vartojo visi trys kartu, intensyviai ir pakankamai ilgą laiko tarpą. Nukentėjusysis buvo mušamas net ir tada, kai jau buvo pargriautas ant žemės ir prašė jo daugiau nebemušti, padarant jam tuo metu didžiąją dalį sužalojimų (didžioji dalis sužalojimų nukentėjusiajam padaryti gulint). Visi šie byloje nustatyti faktai neabejotinai patvirtina, kad nuteistieji su nukentėjusiuoju elgėsi žiauriai ir brutaliai, siekė šį pažeminti.
 
Incidentas, pasibaigęs nukentėjusio vaikino mirtimi, įvyko 2008 m. gruodžio 27 d., apie 2 val. nakties. Nuo alkoholio apsvaigusi trijulė prie vienos Klaipėdos gimnazijos sukonfliktavo su nukentėjusiuoju ir jį žiauriai mušė kastetu ir kumščiais, spardė. Mirusį vaikiną vėliau tą naktį rado pro šalį ėjusi moteris.
 
Nuteistasis K.Jurkus apeliaciniu skundu prašė iš naujo išnagrinėti bylą ir paskirti jam švelnesnę bausmę, taip pat panaikinti nuosprendžio dalį dėl jam priklausančio laikrodžio ,,Lorus“ panaudojimo žalai pagal civilinį ieškinį atlyginti. A.Jakovlevas teismo prašė pirmosios instancijos teismo nuosprendžio dalį dėl jo nuteisimo už žiaurų nužudymą pakeisti, veiką perkvalifikuoti į fizinio skausmo sukėlimą ar nežymų sveikatos sutrikdymą arba paprastą, o ne žiaurų nužudymą ir paskirti švelnesnę bausmę. D.Razutis prašė pakeisti pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir sušvelninti jam bausmę. Nužudyto vaikino motina prašė teismo nuosprendžio nekeisti.
 
Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių