Klaipėdiečio triumfas Estijos smiginio čempionate

Klaipėdietis Tomas Šakys antrus metus iš eilės iš Estijos atvirojo smiginio čempionato, įtraukto į pasaulio reitingą, grįžo būdamas čempionu. Jis asmeninių varžybų finale susitiko su olandu Ian Hoeve. Olandų smigininkai, kaip ir anglai, škotai, velsiečiai, norvegai, yra priskiriami pasaulio smiginio elitui. Tačiau finalas 5:1 baigėsi lietuvio naudai.

Sulaukęs itin didelio palaikymo ir gausių ovacijų T.Šakys prieš mesdamas truputį palaukdavo, kol salė nurims. „Ačiū visiems už palaikymą. Kad ir kaip gerai žaistum, jis vis tiek yra reikalingas ir tikrai padeda. Tačiau metant į taikinį geriau, kad būtų visiška tyla", - sakė T.Šakys. 

Už pergalę jis gavo 60 pasaulio reitingo taškų ir pakilo į 88 vietą ir aplenkė iki tol buvusį aukščiausiai iš visų Baltijos šalių žaidėjų Arūną Čiplį. Jis yra 104.

Dar vienas lietuvis Leonidas Smirinenko užėmė trečiąją vietą. Jis pusfinalyje pralošė minėtam olandui, nors priešinosi tikrai pagirtinai. Penktoje vietoje vilnietis Rimas Želvys, nukentėjęs taip pat nuo Ian Hoeve. „Jis aplošė gal net penkis lietuvius. Nenorėjau būti šeštu", - juokavo T.Šakys.

Iš lietuvių moterų geriausiai sekėsi Vilmai Armalienei iš Trakų. Ji užėmė penktą vietą. Asmenines moterų varžybas laimėjo latvė Natalija Zelenika, finale nugalėjusi tautietę Zeltitę Putniną.

Porinėse vyrų varžybose nepralenkiami buvo mažeikiškis Arūnas Čiplys ir Arvydas Kvedaras iš Kauno. Jie finale 4:2 nugalėjo T.Šakį ir šiauliškį Gintarą Nagevičių. Pastariesiems nepavyko apginti čempionų titulo.

Moterų porinėse varžybose tarp prizininkių pateko net dvi lietuvių poros: mažeikiškė Irena Čiplienė su kauniete Arūne Kvedariene bei kaunietė Violeta Povilaitienė, poroje žaidusi su vilniete Aurita Sirvydyte. Jos užėmė trečias vietas.

Nugalėjo latvės Zeltite Putnina ir Vita Grebska, finale įveikusios tautietes Nataliją Zeleniką ir Aretą Kovalevską.


Šiame straipsnyje: smiginio čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių