Klaipėdiečiai seimūnai rūpinsis gamta

Naujos kadencijos Seimo nariai klaipėdiečiai pasirinko dirbti tokiuose parlamento komitetuose ir komisijose, kad būtų kuo arčiau gamtos ir jūros.

Spręs Europos reikalus

Šios kadencijos Seime dirba aštuoni klaipėdiečiai parlamentarai – šiek tiek daugiau nei ankstesniais metais.

Seime ne pirmą kadenciją esantys uostamiesčio atstovai nusprendė likti tuose komitetuose, kuriuose dirbo ir anksčiau, o naujokai pasirinko jų išsilavinimui ir turimai patirčiai artimiausias sritis.

Į parlamentą po ketverių metų pertraukos grįžusi klaipėdietė Irina Rozova dirbs Sveikatos reikalų komitete. Ji taip pat bus ir Europos reikalų komiteto bei Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komiteto narė.

„Labai mėgstu žuvį“, – juokavo I.Rozova, pabrėžusi, kad darbas šiuose komitetuose ir komisijoje buvo jos pasirinkimas.

Ji priminė, kad buvo Klaipėdos miesto tarybos Socialinių reikalų komiteto pirmininkė, todėl jai puikiai žinomos uostamiesčio sveikatos priežiūros sistemos problemos. „Todėl tikiuosi šioje srityje šį tą nuveikti“, – teigė I.Rozova.

Nori būti pirmininku

Seimo naujokas – klaipėdietis Raimundas Paliukas dirbs Aplinkos apsaugos komitete. „Dar noriu dirbti Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijoje, o jei Seimas patvirtins, būti ir jos pirmininku“, – neslėpė R.Paliukas.

Jis teigė, kad Aplinkos apsaugos komitetą pasirinko pats, nes šią sritį geriausiai išmano – jo profesija yra geologas. „Pirmiausia norėčiau imtis geoterminės jėgainės Klaipėdoje problemų, rūpintis skalūninių dujų paieškomis. Žinau, jog Klaipėdos savivaldybei trūksta pinigų audrų nuniokotiems paplūdimiams tvarkyti, bet nepažadu, kad padėsiu jų gauti“, – konkrečiai kalbėjo R.Paliukas.

Po 20 metų į Seimą sugrįžęs klaipėdietis Eugenijus Gentvilas dirbs Kaimo reikalų komitete, nors iki šiol vadovavo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijai. Jis galbūt bus ir Jūrinių ir žuvininkystės reikalų komisijos nariu.

Prižiūrės išlaidas

Į Seimą perrinktas klaipėdietis Eligijus Masiulis dirbs Audito komitete. „Kol kas dar neapsisprendžiau dėl komisijų, bet esu ir frakcijos seniūnas, todėl darbo tikrai pakaks. Tokį komitetą pasirinkau, nes jame dirbau ir praėjusią kadenciją, tik nebuvau aktyvus narys, o šią bus kitaip, nes esu opozicijoje. Gaila, kad buvo pažeista tradicija, jog Audito komiteto pirmininko postas priklauso opozicijai, bet nieko, mūsų rankos ilgos, vis tiek sukontroliuosime, kaip leidžiami mokesčių mokėtojų pinigai“, – ryžtingai nusiteikęs buvo E.Masiulis.

Audito komitete dirbs ir Naglis Puteikis.

Irena Šiaulienė ir Pranas Žeimys pasirinko būti Informacinės visuomenės plėtros komiteto nariais, o Agnė Bilotaitė nusprendė save išbandyti Aplinkos apsaugos komitete.


Šiame straipsnyje: SeimasSeimo nariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žuvininkei

Žuvininkei portretas
ROZOVA čiūdike tu žuvies valgymas nuo žuvininkystės reikalų komisijos labai skiriasi. Tie šūdini jų bajeriai parodo, kad visiškai žali yra net kokiame poste. Nu kad nors vienas atsisakytų ir prisipažintų, kad žalias toje srityje. Bet ne, jie gi dievai sišikti seimo nariai :(
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių