Klaipėdiečiai nesutaria dėl šalinamų medžių

Klaipėdiečiai nesutaria dėl prie namų augančių medžių. Vieni gyventojai prašo, kad plačiašakiai būtų pašalinti, kiti jų gaili.

Antradienį senamiestyje, Kurpių gatvėje, buvo nukirstas daug metų čia augęs gluosnis. Anot netoliese gyvenančios Marijos, šis medis puošė miestą. Po gluosniu buvo suolelis, vasarą čia prisėsdavo pailsėti pėstieji.

„Atvažiavo trys vyrai, paėmė ir nukirto medį. Aplinkiniams gyventojams vos širdis neplyšo bežiūrint. Gražus medis buvo, nusvirusiomis šakomis. Dabar čia liko plika siena. Nesuprantu, kam tas gluosnis galėjo trukdyti. Senamiestyje ir taip trūksta žalumos. Medis tikrai nebuvo senas. Niekam netrukdė“, – svarstė klaipėdietė.

Anot moters, minėtame skvere be gluosnio augo ir ąžuolas. Tačiau darbininkai pastarojo tik šakas apgenėjo.

Šio medžio kirtimui leidimą išdavė miesto savivaldybė. Dėl gluosnio nukirtimo kreipėsi namo, prie kurio jis augo gyventojai. Leidimas išduotas, nes buvo surinkta daugiau nei 50 proc. gyventojų parašų kaip ir reikalaujama. Klaipėdiečiai tvirtino, jog medis stovi per arti namo ir kelia pavojų.

Įmonės „Klaipėdos želdiniai“ vadovas Gediminas Valašinas, jog dėl šalinamų medžių tarp gyventojų nuolat kyla konfliktai.

„Vieni džiaugiasi, kad nupjauname, kiti pyksta ir skundžiasi. Pastariesiems nesvarbu, kad medis išpuvęs, pavojingas. Sako, kad reikia gydyti, nors to padaryti neįmanoma. Ateina laikas, kada nėra kitos išeities ir reikia medį pašalinti. Miestas nėra senų medžių kapinynas“, – pabrėžė vadovas.

Prašymų pašalinti medžius dažniausiai sulaukiama, kai praūžia audros: „Žmonės pamato, kad kilnojasi šakos, daužosi į sienas, ardo fasadą, yra įplyšęs, pasviręs, užkemša komunikacijas. Niekas nekerta medžių, gavęs nusiskundimų, kad per daug lapų. Tai ne priežastis“, – pabrėžė G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: medžiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių