Klaipėdiečiai kviečiami į Skulptūrų parką

Uostamiesčio Skulptūrų parke šeštadienį J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondas miestelėnams rengia šventę, skirtą garsaus senosios Klaipėdos filantropo gimtadieniui.

Šventė - visiems miestelėnams

Šventė prasidės šeštadienį 11 val. J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondo vadovų pasveikinimu ir fondo iniciatyvų pristatymu visuomenei. Nuo 11 val. visus susirinkusiuosius šildys Vynerio arbatėlė.

Skulptūrų parko sporto aikštėje 11.10 val. demonstracinę sveikatinimo mankštą ves Wing Tsun Kungfu instruktorius Tadas. Kviečiami prisijungti visi sveikos gyvensenos entuziastai.

Tuo pačiu laiku centrinėje parko aikštėje startuos šachmatų turnyras. Rengėjai kviečia registruotis klbokstas@gmail.com ir dalyvauti, o smalsuolius - stebėti. Vidurdienį ten pat vyks teatralizuota akcija „Gyvieji šachmatai“.

Skulptūrų parke susirinkusiųjų didelių ir mažų klaipėdiečių 11.30 val. dar lauks vaikų žaidimo aikštelės sutiktuvės ir linksmi žaidimai su „Dulidu“ klounais.

Šventės  iniciatorius - J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondas, partneris - Mažosios Lietuvos istorijos muziejus.

Balandis - J.L.Vynerio mėnuo

Taigi į Klaipėdos skulptūrų parką pavasaris ateina su naujomis iniciatyvomis, kaip įkvėpti daugiau gyvybės šiai vienai gražiausių uostamiesčio vietų. J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondas balandį uostamiestyje paskelbė garsaus senosios Klaipėdos filantropo Juliaus Liudviko Vynerio mėnesiu ir kviečia miesto bendruomenę prisidėti prie naujų iniciatyvų.

„Kartu su šio projekto partneriu - Mažosios Lietuvos istorijos muziejumi - norime  naujomis idėjomis ir sumanymais paįvairinti bei praturtinti šią vietą. Kviečiame pavasarį į Skulptūrų parką! Su šiuo šūkiu telkiame verslo visuomenę ir miesto bendruomenę užsibrėžtiems projektams įgyvendinti“, - teigė fondo direktorė Inga Aksamitauskaitė-Bružienė.

Fondo ir jo bendražygių vizija - gyvas, atraktyvus, miestiečių mielai lankomas parkas, kuriame būtų galima ne tik pasyviai ilsėtis, bet ir turiningai praleisti laiką.

Žais šachmatais, mankštinsis

„Įvertinę šios vietos istorinę praeitį ir miesto bendruomenės poreikius, parengėme  keturis projektus. Vienas jų - atvira šachmatų aikštelė, kuri galėtų atgaivinti kažkada čia sėkmingai gyvavusio šachmatų klubo šlovę. Tai - rami, intelektuali, bet kartu labai įdomi pramoga ne tik žaidėjams, bet ir stebėtojams. Paprastai ten, kur veikia tokios aikštelės, stebėtojų netrūksta“, - dalijosi sumanymais fondo atstovė.

Kita idėja - šiltuoju metu laiku parke savaitgaliais rengti nemokamas mankštas miestiečiams, treneris - entuziastas jau yra. Besimankštinančiųjų irgi neturėtų trūkti, mano organizatoriai. Pasak Skulptūrų parko vedėjos Sondros Simanaitienės, parke ir dabar tenka matyti sportuojančių, joga užsiiminėjančių žmonių. Jei mankštas vestų profesionalus treneris, norinčiųjų sveikai praleisti savaitgalio rytmečius tikrai netrūktų, įsitikinusi S.Simanaitienė.

J.L.Vynerio labdaros ir paramos fondo iniciatyva rytoj Skulptūrų parke bus atidaryta dar viena žaidimų aikštelė vaikams, nes prie anksčiau pastatytosios vasarą mažiesiems jau būna ankšta.

Miesto istorija mena...

Didysis fondo uždavinys - rasti rėmėjų parke esančiai J.L.Vynerio amžinojo poilsio  vietai sutvarkyti. Per Klaipėdos 750 metų jubiliejų į parką sugrąžintas antkapinis paminklas, tačiau jį reikia restauruoti.

„Miesto garbės reikalas būtų atkurti istorinį šios vietos vaizdą, juk turtingas pirklys J.L.Vyneris Klaipėdoje garsėjo savo labdaringais darbais ir bendruomeniškomis iniciatyvomis“, - priminė vienas iš šio fondo steigėjų Martinas Žaltauskas.

O kad klaipėdiečiai daugiau sužinotų apie J.L.Vynerį ir jo  darbus, fondo iniciatyva šį pavasarį pasirodys biografinė knyga. Juolab kad šiemet balandžio 1-ąją sukako 215 metų nuo tos dienos, kai gimė šis garbingas klaipėdiškis.

Miesto istorija mena, kad J.L.Vyneris per savo gimtadienį visiems miesto varguoliams surengdavo vaišes. Ši tradicija šiemet Klaipėdoje vėl bus atgaivinta jo vardu pasivadinusio fondo iniciatyva. Balandžio 2-ąją į „J.L.Vynerio arbatėlę“ fondas pakvietė miesto verslo bendruomenę, o balandžio 10-ąją Skulptūrų parke surengs šventę visiems miestelėnams.

„Gersime arbatą, žaisime šachmatais, mankštinsimės, pasidžiaugsime vaikų žaidimo aikštele, gražiai pabendrausime, pasitarsime kaip visi kartu, sutelkę jėgas galėtume paįvairinti savo aplinką, prisidėti prie gerų darbų“, - kviesdami klaipėdiečius į šventę kalbėjo jos iniciatoriai vyneriečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių