Klaipėdiečiai atsikrato apleistų mašinų

Klaipėdiečiai skuba atsikratyti daugiabučių namų kiemuose riogsančių ir vietą užimančių apleistų, nenaudojamų automobilių. Pranešimų apie tokias mašinas sulaukiama kasdien.

Miesto valdžia didesnį dėmesį kiemuose stovintiems apleistiems automobiliams pradėjo skirti šiemet.

Pasak Viešosios tvarkos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, imtis tokių priemonių paskatino gyventojų nusiskundimai, kad kiemuose nėra kur statyti mašinų.

M.Poimanskio teigimu, klaipėdiečiai labai aktyvūs. Apie apleistus automobilius jie praneša telefonu, elektroniniu paštu, į poskyrį užsuka patys.

Per pirmąsias dvi birželio savaites gauta vienuolika pranešimų apie tokias mašinas. Vidutiniškai per dieną informacija pateikiama apie vieną automobilį.

Vedėjas pasakojo, jog yra ir tokių kiemų, kuriuose stovi ne vienas, o net keli apleisti automobiliai.

Daugiausia tik metalo laužui tinkančių transporto priemonių aptikta Kuncų gatvės 2 ir 4 namų kieme. Čia jų buvo net trys. Nidos gatvės 46 name rasti du apleisti automobiliai.

„Dalis automobilių būna visiškai apleisti – be langų, padangų. Kai kurių salonuose tiek prinešta žemių, kad gali gėles sodinti. Juos tikrai reikia patraukti“, – pabrėžė vedėjas.

Apleistų automobilių, apie kuriuos praneša gyventojai, sąrašas perduodamas uostamiesčio policijai. Pareigūnai išsiaiškina, kas automobilio savininkas, kur jis gyvena ir įspėja patraukti mašiną.

„Stengiamės išvengti nesusipratimų. Būna, kad kaimynas supyksta ant kaimyno ir skundžia, nors šis niekuo dėtas. Pareigūnai suranda savininką ir nustato, kokia mašinos būklė“, – aiškino M.Poimanskis.

Poskyrio vedėjas tvirtino, dažniausiai pareigūnams savininką pavyksta surasti. Iš metų pradžioje siųsto sąrašo nepavyko išaiškinti tik trijų.

„Paprastai užtenka policijai pasibelsti į duris ir savininkai patraukia mašiną, nors prieš tai kaimynų neklausė. Baudos už techniškai netvarkingos mašinos laikymą ne mažos – nuo 200 iki 400 litų“, – pabrėžė M.Poimanskis.

Apie kieme stovinčias apleistas, nenaudojamas mašinas reikia pranešti Viešosios tvarkos poskyriui telefonu 39 60 19 arba elektroniniu paštu: marius.poimanskis@klaipeda.lt. Nurodyti reikia adresą, kur mašina yra, valstybinius jos numerius.


Šiame straipsnyje: automobiliaikiemai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių