Klaipėda šiemet džiunglėmis nevirs

Šiemet klaipėdiečių ir miesto svečių turėtų nebegąsdinti džiunglėmis virtę, pusmetrį siekiančia žole apaugę daugiabučių namų kiemai. Šienavimo paslauga jau nupirkta.

Kiemus šienaus daugiabučius namus administruojančios valdos. Šie darbai įtraukti į bendrą kiemų sanitarinį valymą. Su valdomis pasirašytų sutarčių dėl kiemų valymo vertė siekia 3 mln. litų per metus.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos teigimu, šiemet kiemų šienavimo paslauga pasirūpinta iš anksto, nes pasimokyta iš praėjusių metų, kada kiemai apaugo aukšta žole, kuri sumedėjo ir nupjauti jos nepavyko net dalgiais.

„Nenorime, kad tokia situacija pasikartotų. Buvome priversti įvertinti šį dalyką ir net sunkmečio biudžete radome pinigų. Dalgių šiemet neprireiks ir tokių atrakcijų, kaip praėjusiais metais, nebus. Žinoma, su kokiomis priemonėmis - dalgiais ar motorizuotomis priemonėmis paslaugą atliks valdos - ne mūsų reikalas“, - tvirtino direktorius.

Žolė daugiabučių namų kiemuose bus šienaujama pagal situaciją: „Kai žolė užaugs - nupjausime, o tada vėl spręsimą, ką daryti. Jei reikės, vėl prašysime namų valdų šienauti“, - teigė vadovas.

Anot L.Dūdos, namų valdos turi žoliapjovių. Techniką jie gali ir išsinuomoti.

„Kiek reikės technikos šienavimui, priklauso nuo to, per kiek laiko nori ją nušienauti. Jei per savaitę - reikės daugiau, per dvi - dvigubai mažiau. Daug kas priklauso ir nuo darbų organizavimo. Jei gerai darbus suplanuoji, jie vyksta sklandžiai ir atsieina pigiau“, - teigė direktorius.

Uostamiesčio viešose erdvėse jau prasidėjo pirmieji šienavimo darbai. Žolė specialia technika pjauta Atgimimo aikštėje ir teritorijoje prie memorialo žuvusiems kariams.

„Karių kapinės šienavome prieš Pergalės dieną, Atgimimo aikštę, nes tai reprezentacinė vieta. Atlikti daugiau šių darbų negavome leidimo iš savivaldybės. Dar ir žolės nėra. Pagrindiniai pjovimai - dar ateityje“, - pasakojo bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ vadovas Gediminas Valašinas.

Anot jo, drėgmės žolei augti užtenkaKlaipėda, bet vyrauja šalti orai.

„Kadangi prognozuojamas atšilimas, greičiau pradės augti ir žolė. Šią savaitę greičiausiai pradėsime šienauti. Kiaulpienės ir dabar greitai auga. Ypač žaliosiose juostose“, - pasakojo G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: žolėšienavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių