Klaipėda rengiasi kruizinių laivų sezonui

Uostamiestis intensyviai rengiasi po daugiau nei mėnesio prasidėsiančiam kruizinės laivybos sezonui.

Nors šiemet laukiama kiek mažiau laivų nei pernai, juos ketinama pasitikti ne prasčiau nei ankstesniais metais.

Užsienio svečius sutinkančių ir ekskursijas Lietuvos pajūryje organizuojančių bendrovių atstovai antradienį Klaipėdos miesto merui Rimantui Taraškevičiui išdėstė problemas. Jas būtina išspręsti iki sezono pradžios, gegužės 17 dienos.

Didžiųjų kruizinių laivų viešnagės dienomis senamiestyje ketinama rengti muges, kuriose savo dirbiniais prekiautų liaudies meistrai. Tačiau anot Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorės Romenos Savickienės, juos prisivilioti pavyktų tik tomis dienomis atleidus nuo prekyvietės mokesčio.

„Manau, kad dėl to didelių problemų nekils. Iš savo pusės mes laiku įvykdysime visus įsipareigojimus, kad kruizinės laivybos sezonas prasidėtų sklandžiai“, - užtikrino R.Taraškevičius.

Jis pažadėjo, kad iki sezono pradžios bus sutvarkyta aplinka, kelias į kruizinių laivų terminalą. Turistų kelią į miestą birželį palengvins į savo vietą sugrįšiantis dabar remontuojamas pasukamas tiltelis. Iki tol laivais atvyksiančius svečius iki Teatro aikštės, kaip ir pernai, vežios autobusas.

Tikimasi, kad ir šiemet atvykėlius pasitiks muzikuojantys Klaipėdos universiteto Džiazo katedros studentai.

Savivaldybė taip pat įsipareigojo išspręsti keleivinių autobusų ir lengvųjų automobilių stovėjimo vietų problemą.

Šiemet į Klaipėdą užsuks 46 kruiziniai laivai, iš kurių 16 - ilgesni nei 200 metrų. Pernai sulaukta 53 laivų, užpernai - 48.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių