Klaipėda pasitinka Jūros šventę (programa)

Uostamiestis pasirengė 51-ajai Jūros šventei. "Džiaugiuosi, kad išmokome puikiai organizuoti didžiausią miesto šventę“, – sakė meras Rimantas Taraškevičius.

Šeštadienį šventės renginiuose laukiama atvykstant Prezidentės Dalios Grybauskaitės. Ji dalyvaus vainikų žuvusiems jūroje nuleidimo ceremonijoje, lankysis Smiltynėje, delfinariume.

Laukiama ir svečių iš užsienio. Jau aišku, kad atvyks Gruzijos Poti miesto, Klaipėdos miesto partnerio Mogiliovo (Baltarusija) delegacijos, JAV ambasadorė Lietuvoje Anne E.Derse.

Šiųmetės šventės programoje iš viso numatyti 107 renginiai, iš kurių 61 meninio pobūdžio. Bus atidarytos 7 parodos, pasirodys 3 eisenos, 4 tradicinės pagerbimo ceremonijos.

Tradicinėje tautodailės dirbinių mugėje pareiškė norą dalyvauti 450 žmonių, šventės metu veiks 60 lauko kavinių, 2 atrakcionų parkai.

Šiemet Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras nustebins koncertais netradicinėje erdvėje. Tris dienas jie vyks Jono kalnelyje.

Meras kviečia būtinai apsilankyti renginyje, kuris nėra įtrauktas į šventės programą. Liepos 31 dieną, šeštadienį 17 val. 45 min. Danės krantinėje tarp Pilies ir Biržos tiltų bus iškilmingai atidengtas skulptoriaus Klaudijaus Pūdymo sukurtas knechtas, skirtas praėjusiais metais įvykusiam jachtos „Ambersail“ žygiui aplink pasaulį atminti.

Nuo pirmosios, 1934 metų Jūros šventės tęsiasi viena gražiausių jos tradicijų – vainikų žuvusiems jūroje nuleidimo ceremonija, kai daugybė laivų nemokamai plukdo žmones į jūrą ir vidurdienį, 12 val. pagerbiami žuvusieji jūroje, metant į bangas gėles ir vainikus.

Šiemet ši ceremonija vyks liepos 31 dieną, šeštadienį, 12 val.

Laivai išplauks 11 val.  Kariniai laivai bei laivai, priimsiantys visus norinčius, žinoma kiek tilps, ir pirmiausia atėjusius su gėlėmis – tai keltas „Kintai“ ir 12 mažųjų laivų – jie lauks prie Kruizinių laivų terminalo krantinių. Keltas „Kintai“ plauks iki jūros vartų, o visa flotilė jūroje suks į šiaurę, todėl bus matoma iš Melnragės, Girulių ir Karklės paplūdimių. Netilpusius į laivus kviečiame palydėti ir stebėti išplaukiančią įspūdingą, apie 30 laivų flotilę, o 12 val. - nuo krantinių ir molų mesti į bangas gėles, pagerbiant žuvusius jūroje.

Rytoj, ketvirtadienį nuo 18 val. bus uždarytas eismas Turgaus ir Tiltų gatvėmis – bus pradėta šventei puošti miestą.

Nuo ketvirtadienio vakaro autobusai ir maršrutiniai taksi važiuos Pilies ir Tiltų gatvėmis. Tačiau policija pasilieka teisę prireikus šeštadienį nuo 12 val. uždaryti ir Pilies gatvę. Tai priklausys nuo transporto ir pėsčiųjų srauto.

Miesto viešojo transporto organizatoriai perspėja, jog dėl vyksiančių renginių autobusai gali nežymiai nukrypti nuo įprasto tvarkaraščio.

Šventės dienomis miesto autobusai kursuos ilgiau. Paskutinis autobusas į pietinę miesto dalį išvyks 1 val. 50 min. , į šiaurinę dalį – 1 val. 20 min.

"JŪROS ŠVENTĖS 2010" PROGRAMA


Šiame straipsnyje: Jūros šventė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių