Klaipėda išlydėjo būsimuosius profesionalius karius

 Šįryt iš Klaipėdos karo prievolės centro Vytauto gatvėje išlydėti pirmieji jauni vyrai į būtinuosius karinius mokymus. Konkursą įveikę vaikinai tikisi tapti profesionaliais kariais, o ne vienas - ir siekti karininko karjeros.

Aštuntą ryto į Lietuvos didžiojo kunigaikščio Jonušo Radvilos mokomąjį pulką Rukloje išvažiavęs autobusas iš Klaipėdos regiono išvežė 20 jaunuolių. Kai kuriuos jų palydėjo tėvai ir mylimosios. Kai kurie jų namuose paliko ne tik žmonas, bet ir vaikus.

Įveikę devynių savaičių mokymus jaunuoliai taps kandidatais į profesinę karo tarnybą ir dar keturias savaites bus rengiami galutinei atrankai.

Iš visos Lietuvos į mokomąjį pulką mokymams susirinks 100 jaunuolių. Po 12 savaičių  kandidatais į profesinę karo tarnybą bus atrinkta 80 vaikinų. Dar tris mėnesius jie turės bandomojo laikotarpio.

Tik po visų šių išbandymų būsimieji kariai pasirašys profesinės karo tarnybos sutartį. Savo kelią kariuomenėje jie pradės nuo eilinio. Tačiau šįryt lipdami į autobusą jauni vyrai tikino svajojantys ir apie generolo antpečius.

 

Nerijaus Jankausko nuotr.


Šiame straipsnyje: profesionali kariuomenė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių