Kioskininkai nori ilgiau prekiauti alkoholiu

Seimo narys klaipėdietis Evaldas Jurkevičius kreipėsi į uostamiesčio vadovus ir savivaldybės tarybos narius, ragindamas atšaukti draudimus smulkiesiems prekybininkams kioskuose.

„Klaipėdos smulkieji prekeiviai siekia, kad būtų panaikintas suvaržymas prekiauti alumi, sidru ir kitais silpnais alkoholiniais gėrimais. Jie gali tai daryti tik nuo 16 val. iki 22 val. Tačiau šalia esančioms parduotuvėms prekiauti alkoholiu leidžiama nuo 8 iki 22 val.“, - sakė Evaldas Jurkevičius.

Seimas pernai gruodžio 17-ąją pakeitė Alkoholio kontrolės įstatymą ir leido iki 2012-ųjų pradžios prekiauti sidru, alumi ir alaus mišiniais su nealkoholiniais priedais kioskuose.

Seimo narys atkreipė uostamiesčio politikų dėmesį, kad prekybos laiko ribojimas (išskiriant kioskelius) netaikomas kituose Lietuvos miestuose ir pažeidžia Konkurencijos įstatymo 4 straipsnio antrąją dalį, numatančią draudimą viešojo administravimo subjektams priimti teisės aktus arba kitus sprendimus, kurie teikia privilegijas arba diskriminuoja atskirus ūkio subjektus ar jų grupes ir dėl kurių atsiranda ar gali atsirasti konkurencijos sąlygų skirtumų atitinkamoje rinkoje konkuruojantiems ūkio subjektams.

“Smulkus prekybininkai sukuria darbo vietas ne tik sau, bet ir prekių tiekėjams. Vyriausybė kelia sau uždavinį skatinti darbo vietų kūrimą, remti smulkųjį ir vidutinį verslą ypač šiais sunkmečio laikais. Todėl reikia padėti šiai grupei verslininkų, o ne varžyti jų veiklą. Reikia ne drausti, o kontroliuoti, ar kioskuose laikomasi prekybos alkoholiu taisyklių”, - įsitikinęs Evaldas Jurkevičius.

Seimo narys, gavęs miesto smulkiųjų prekybininkų (kioskelių savininkų) prašymą dėl darbo laiko ribojimo, paprašė uostamiesčio politikų pakeisti 2007-ųjų birželio 28-osios Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos sprendimą “Dėl prekybos alkoholiniais gėrimais laiko apribojimo” ir suteikti galimybę smulkiesiems verslininkams konkuruoti su kitais prekybininkais.


Šiame straipsnyje: kioskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių