Kiemsargiai turės sušluoti po dvi tonas lapų

Šiomis dienomis mieste medžiai numeta daugiausiai lapų, kuriuos sušluoti ir sugrėbti privalo kiemsargiai. 

„Pradėjus kristi lapams, kiemsargiams ypač sparčiai tenka darbuotis pirmas porą savaičių - per šį laikotarpį medžiai numeta trečdalį visų lapų. Remdamiesi praeitų metų statistika prognozuojame, kad iš mūsų namų valdų teritorijų iki kitos savaitės pabaigos kiemsargiai sugrėbs apie 60 tonų lapų. Vienam kiemsargiui per visą rudens sezoną vidutiniškai reikės surinkti beveik po dvi tonas lapų", - sakė „City Service" Klaipėdos padalinio vadovas Mindaugas Genys. 

Praeitą savaitę į Klaipėdos gatves ir kiemus sugrįžusiems kiemsargiams namų valdos buvo iškėlusios užduotį žūt būt per septynias dienas iškuopti ilgą laiką mieste augusius šiukšlynus. Iškelto ultimatumo esant poreikiui dirbti ir naktimis neprireikė laikytis - kiemsargiai su darbais susidorojo. 

„Pastarosiomis dienomis namų valdų darbuotojams teko padirbėti įtemptu grafiku. Džiugu, kad visiems miestiečiams įkyrėjusią problemą pavyko išspręsti operatyviai. Bet ilsėtis nėra kada. Dabar kiemsargių pagrindinis darbas - sušlavus lapus iš jiems priskirtų didelių teritorijų krauti į krūvas. Taip lapai paruošiami išgabenimui - atliekų vežėjams telieka juos surinkti krūva po krūvos. Iš miesto lapai bus pradėti vežti jau šią savaitę", - aiškino M.Genys.


Šiame straipsnyje: lapai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių