Keltai švartuosis Kruizinių laivų terminale

Susisiekimą su Smiltyne užtikrinantys keltai nuo antradienio bus priversti švartuotis ne Senojoje perkėloje, o Kruizinių laivų terminale.

Pakeisti švartavimosi vietą teks, nes bendrovė „Hidrostatyba“ vykdo Danės upės krantinių tvirtinimo nuo Biržos tilto iki jos žiočių darbus, o viename ruože tam trukdo keleivius į Smiltynę keliantis keltas.

Kruizinių laivų terminale vieta, kur švartuosis keltais, įrengta pernai. Šie darbai kainavo apie 80 tūkst. litų.

Bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinis direktorius Darius Butvydas tvirtino, jog Kruizinių laivų terminale keltai švartuosis, kol Šiaurės rage bus pastatytas pirsas.

Šiuo metu šie darbai yra įstrigę. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija su juos vykdančiais rangovais „Klaipėdos hidrotechnika“ ketina nutraukti sutartį dėl įsipareigojimo nevykdymo.

Pirsas turėjo būti priduotas iki gegužės 2 dienos, tačiau, kaip teigiama, dėl rangovo kaltės tai nepadaryta.

„Kruizinių laivų terminale keltai švartuosis geriausiu iki rudens. Gali tekti laukti ir metų pabaigos. Lauksime, kol galėsime persikelti į Šiaurės ragą. Į Danę nebegrįšime. Čia bus pradėti vykdyti rekonstrukcijos darbai. Planavome vėliau išsikelti - balandžio viduryje ar pabaigoje, bet statybininkai smarkiai padirbėjo ir gavome raštą, kad turime išsikelti“, - komentavo D.Butvydas.

Kurį laiką į Smiltynę norintiems persikelti ar iš jos grįžti norintiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams teks daryti kelių kilometrų lankstą, kad galėtų pasiekti miesto centrą, nes nėra pasukamo tiltelio.

D.Butvydo teigimu, kiek tai truks priklausys nuo miesto mero Rimanto Taraškevičiaus ir bendrovės remontuojančios tiltelį pastangų. Dabar planuojama jį pargabenti birželį.

Anot D.Butvydo, svarstoma galimybė kaip supaprastinti keleivių susisiekimą su keltais.

Svarstoma galimybė, kad nuo keltų švartavimosi vietos Kruizinių laivų terminale iki bendrovės „Klaipėdos laivų remonto“ teritorijos pabaigos keleivius vežtų traukinukas.

Galvojame, arčiau šios įmonės perkalti autobusų sustojimą. Tai derinama su policija, miesto valdžia.

„Svarstome įvairius variantus, kaip supaprastinti susisiekimą, kol nėra tiltelio. Tai bus sudėtingesnis laikotarpis. Be to toje teritorijoje prasta kelio danga. Sprendimą priimsime po Velykų“, - tvirtino D.Butvydas.


Šiame straipsnyje: keltaiSmiltynės perkėla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių