Kelininkų laukia bemiegė naktis

Dėl siaučiančios pūgos kelininkai sutelkė visas savo pajėgas. Jie pasiruošę dirbti visą naktį.

Šiandien po pietų prasidėjusi pūga nerimo iki vakaro. Uostamiesčio gatves valanti įmonė „Specialus autotransportas“ pirmąją mašiną valyti ir barstyti tiltų, įkalnių ir nuokalnių išsiuntė 13.45 val. Dar trys mašinos į darbą išvažiavo iki 15 val.

Dvi mašinos valė pagrindines miesto gatves - Šilutės plentą, Taikos prospektą, Minijos ir Manto gatvę. Viena skersines - Baltijos prospektą, Debreceno, Paryžiaus Komunos ir Kauno gatves.

Vakare valyti gatvių buvo išsiųstos dar trys mašinos.

„Dirbame visu pajėgumu. Tokio krūvio šią žiemą dar nebuvo. Planuojame dirbti visą naktį. Esame suplanavę po tris kartus valyti pagrindines ir šalutines gatves. Ryte manome, jog pereisime prie neasfaltuotų gatvių“, - komentavo įmonės „Specialus autotransportas“ Logistikos vadovas Rimantas Strakšys.

Jis vairuotojų prašė, siaučiant pūgai ir esant sudėtingoms eismo sąlygoms, laikytis saugaus atstumo, greičio, o svarbiausia būti pasikeitus vasarines padangas į žiemines.

„Meteorologai prognozuoja, jog pūga gali tęstis ir rytoj“, - tvirtino R.Strakšys.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ direktorius Gediminas Valašinas tvirtino, dieną šaligatviai buvo valomi tik tose vietose, kur sniegas susigulėjęs ir buvo slidu.

„Sniegelis lengvas. Kai kuriose vietose šaligatviai visiškai švarūs. Pagrindinis darbas prasidės naktį. Planuojame, kad technika išvažiuos apie 3 val. Orai tikrai nemalonūs sniegas, pūga ir šaltis“, - tvirtino G.Valašinas.


Šiame straipsnyje: sniegaspūga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių