Kelininkai gelbsti svarbiausias Klaipėdos įstaigas

Uostamiestyje liovėsi snigti, o gausūs krituliai žadami antradienio rytą. Klaipėdos kelius prižiūrinti kompanija „Specialus autotransportas“ ne tik valo ir barsto gatves, bet ir gelbsti svarbiausias Klaipėdos įstaigas, dėl sniego sangrūdų  tapusias nepasiekiamomis gyventojams.

„Sulaukėme prašymų padėti iš mokyklų, ligoninių, poliklinikų, geležinkelio stoties, policijos ir  didžiausių valstybinių  įmonių. Dalį savo pajėgų nukreipėme šioms bėdoms spręsti,“ - pasakojo „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Šiuo metu Klaipėdoje dirba trylika „Specialaus autotransporto“ automobilių, kurie be savo įprastų darbų ir „karštųjų taškų“ gesinimo ėmėsi ir gražiausių miesto vietų bei aikščių valymo. Ir savaitgalį, ir šiandien valomas senamiestis, platinamos sniego sankaupų susiaurintos gatvės. Sniegas kraunamas į specialius konteinerius ir vežamas į sniego sąvartyną.

Savaitgalį Klaipėda sulaukė ir gausaus sniego, ir pustymo. Mieste visą parą dirbo 20 transporto priemonių, kurios valė ir barstė visas uostamiesčio gatves. Per savaitgalį Klaipėdoje išberta apie 170 tonų druskos.

„Savaitgalį maksimaliu pajėgumu dirbome ir dieną, ir naktį. Per parą pagrindiniai keliai buvo valomi po 5-8 kartus, o šalutinės gatvės - po kartą ar du, priklausomai nuo kelio svarbos klaipėdiečiams. Nors šiandien nebepusto ir stipriai nebesninga, darbų nestabdome,“ - teigė  „Specialaus autotransporto“ logistikos direktorius Rimantas Strakšys.

Šiąnakt Klaipėdoje nesnigo, spaudė 12 laipsnių šaltis. Aštuoni “Specialaus autotransporto” automobiliai valė visą senamiestį, šalutines gatves bei platino nuo sniego sankaupų susiaurėjusius kelius.

Sinoptikai žada sniegą jau rytoj. Pasak prognozių, antradienį snigs nuo ankstyvo ryto iki vidurnakčio.

“Stebime orų prognozes, situaciją keliuose ir rengiamės miestą užklupsiančiai sniego gausai. Esame pasiruošę vėl didinti savo pajėgas iki maksimumo ir užtikrinti saugesnius kelius uostamiesčio gyventojams,” - pasakojo R.Strakšys.    


Šiame straipsnyje: sniegasgatvių valymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių