Keliaujanti paroda užklys ir į uostamiestį

Paroda „24 meno savaitės" spalio mėnesį keliauja po Lietuvą.

Iš Kretingos muziejaus spalio 6-14 d. paroda keliasi į Plungės kultūros centrą, spalio 20-25 d. - Tauragės Kultūros centrą ir grįš į Klaipėdą.

Spalio 30 d. 18 val. Kultūrpolis baigs Europos kultūrų dialogo metams skirtą iniciatyvą - projektą „Europos tautų kultūrinės iniciatyvos. 24 meno savaitės".

Vasaros pabaigoje Kultūrpolio Meno kieme menininkas Volfgangas Folmeris 5 metrų guoboje išrašė istoriją, kurią jaunasis skulptorius Dovydas Klimavičius perkėlė ant drobės.

Menininkas V.Folmeris nuo 1999 m. yra grafikos profesoriaus asistentas Heler akademijoje (Vokietija). Dalyvauja įvairiuose simpoziumuose, parodose. Nuo 2001 m. kūrybiniuose projektuose naudoja medžio rąstus. Raižinių linijos bei formos nusitiesia išilgai rąsto ir susipina į vientisą, savitą siužetą.

Medžio raižinio linijos akimis jungiamos į vientisą vizualų pasakojimą. Šioje visumoje galima atpažinti gyvūnų formas: paukščius, iguaną, begemotą, pelę ir panašiai. V.Folmeris pasakojo, kad įkvėpimo semiasi, žiūrėdamas filmus apie gyvūniją. Tad raižiniuose vyrauja gyvūnų motyvai. Menininkas prieš pradėdamas raižinį, neturi konkretaus eskizo, plano. Atsitiktinės linijos susibėga į konkrečias formas. Tai panašu į debesų ganymą akimis danguje: atskiri gabalėliai susijungia į tavo paties matomas figūras: čia išnyra žirgas, ten namas, o ana ten - dramblys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių