Karinių jūrų pajėgų laive - netikras gaisras

Ketvirtadienį Karinių jūrų pajėgų laive M54 ,,Kuršis“, stovinčiame Klaipėdos Karo ir kruizinių laivų terminalo krantinėje, vyko priešgaisriniai mokymai. Šiuose mokymuose taip pat dalyvavo Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD)  Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgos.

Pagal pratybų scenarijų priešmininiame laive M54 ,,Kuršis“ buvo imituojamas gaisras. Lokalizavus gaisro židinį ir įvykdžius pirminius priešgaisrinius veiksmus, tariamą gaisrą apribojo ir malšino budinčio laivo M54 ,,Kuršis“ Avarinės gelbėjimo grupės kariai, su gaisro gesinimo įranga,bei specialia apranga. Kiti laivo įgulos nariai buvo evakuoti iš laivo ant krantinės.

Vadovaujantis pratybų scenarijumi, pagalbai gesinant gaisrą laive buvo iškviesta Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba. Laivo avarinės gelbėjimo grupės gesintojai atsitraukė ir stengėsi kontroliuoti gaisro plitimą atlikdami aplinkinių patalpų aušinimą laive, kol į įvykio vietą atvyko Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgos. KJP laivo ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gaisro gesinimo komandoms, vykdant tarpusavyje koordinuotus veiksmus, tariamas gaisras buvo stabilizuotas, numalšintas. Vėliau buvo aušinamas laivo korpusas ir stebima gaisro vieta, kad nekiltų tariamas pakartotinas gaisras.

Po šių pratybų KJP kariai ir VRM Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai supažindino vieni kitus su turima gaisro gesinimo technika ir aptarė praėjusių pratybų rezultatus.

Kariniam laivui stovint prie krantinės ir esant jūroje yra skirtingos gaisro gesinimo laive procedūros. Laivui stovint prie krantinės, gaisro gesinimo darbus vykdo specialiai tam paskirti laivo Avarinės gelbėjimo grupės kariai, esant poreikiui pasitelkiant Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pajėgas. Laivui esant jūroje, gaisro gesinimo organizacijoje dalyvauja visi laivo įgulos nariai, esant galimybei pasitelkiant aplinkinius laivus.

Tokio pobūdžio mokymai Karinių jūrų pajėgų Karo laivų flotilės laivuose organizuojami periodiškai, o pasitelkiant Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) prie VRM Klaipėdos apskrities Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pajėgumus - du kartus per metus. Šiemet tai jau buvo antri tokie bendrai organizuoti gaisrų gesinimo laivuose mokymai. Pirmieji įvyko balandžio mėn. Karo laivų flotilėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Yes

Yes portretas
Mačiau viską. Kaip niekada, kažkas patraukė link krantinės...Ir nufotografuoti suspėjau.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių