Kariai atstato Nemuno pralaužtus pylimus

Penktadienį Pagėgių savivaldybėje Nemunui pralaužus apsauginius pylimus ir vandeniui užliejus šalia esančias gyvenvietes, pylimus ties Panemunės ir Nausėdžių gyvenvietėmis (Pagėgių sav.) padėjo atstatyti Lietuvos kariai.

Pagalbos teikti išvyko per 20 karių su dviem kariniais sunkvežimiais „Mercedes Benz“ UNIMOG. Kariai smėlio maišais atstatys Nemuno pralaužtus pylimus. Į pralaužto pylimo vietą ties Panemune taip pat vyksta vikšrinė amfibija PTS-M, kuri atgabeno smėlio maišus ties Nausėdžių gyvenviete.

Šiuo metu Šilutės ir Pagėgių apylinkėse į pagalbą Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos yra atvykę apie 70 karių iš Didžiosios kunigaikštienės Birutės motorizuotojo pėstininkų, Juozo Vitkaus inžinerijos, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto tiesioginės paramos logistikos ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalionų ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų rinktinių, nuo šių metų sausio pradžios budinčių Taikos meto užduočių operacinėse pajėgose.

Kariuomenės užduotis, susijusias su pagalba valstybės ir savivaldybių institucijoms potvynio atvejais koordinuoja ir organizuoja Lietuvos kariuomenės Jungtinis štabas, gavęs už visų gelbėjimo darbų koordinavimą atsakingos institucijos - Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos - prašymą. Užduotis vykdo kariuomenės padaliniai, nuo šių metų pradžios priskirti budėti Lietuvos kariuomenės taikos meto užduočių vykdymo operacinėse pajėgose.


Šiame straipsnyje: potvynispotvynis pamaryje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių