Kalėdoms - sniego ir mobiliojo telefono

Gruodžio pradžioje portale kl.lt buvo paskelbta šventinė akcija, kurios metu daugiau nei trys šimtai portalo lankytojų rašė laiškus Kalėdų Seneliui. Tikintys Kalėdų stebuklais šiais metais daugiausiai prašė sniego, mobiliųjų telefonų, muzikinių mp3 grotuvų ir dienraščio prenumeratos.

Kalėdų Seneliu galėjo būti kiekvienas, galintis padėti įgyvendinti kažkieno svajonę. Tereikėjo tik paspausti raudoną mygtuką su užrašu „Aš galiu būti Kalėdų Seneliu!", ir parašyti atsakymą pasirinkto laiško autoriui.

Iki švenčių Kalėdų Seneliui buvo parašyta daugiau nei 300 laiškų, kurių autoriai ne tik vaikai, originaliu būdu tėveliams išsakę savo troškimus, bet ir garbaus amžiaus sulaukę portalo skaitytojai.

„Daugiausia žmonių Kalėdų Senelio prašė padovanoti mobilųjį telefoną, MP3 grotuvą ir sniego per žiemos šventes. Buvo ir keistų norų - lankytoja Pakalnutė pageidavo Kalėdoms vaikelio, Alina prašė vyro, nurodydama, kad tiks ir Kalėdų Senelis, neįgalių pensininkų šeima prašė panaudotos skalbimo mašinos. Vieniši žmonės prašė meilės", - kalėdinius troškimus vardino „Diena Media Web" projektų vadovė Jekaterina Romanovskaja.

Akcija, vykusi vilniausdiena.lt, kaunodiena.lt ir kl.lt interneto portaluose suartino skirtingų miestų gyventojus. „Ypač pradžiugino tai, kad mūsų šalies miestų gyventojai dovanojo dovanas vieni kitiems. „Kauno dienos" skaitytojai, tarp kurių daugiausia Kauno ir aplinkinių miestų gyventojų, dovanojo dovanas Vilniaus ir Vilniaus rajono gyventojams, „Vilniaus dienos" skaitytojai linkėjimus siuntė pamario krašto gyventojams, „Klaipėdos" portalo lankytojai linkėjo gerų švenčių vilniečiams", - pasakojo J.Romanovskaja.

Projektų vadovės teigimu, kalėdinė akcija buvo įgyvendinta tikintis, kad Lietuvoje dar yra žmonių, sunkiais laikais sugebančių pagalvoti ne tik apie save. „Kalėdos - metas tikėti stebuklais! Tie, kurie sulaukė dovanų, jais patikėjo. Patikėjo ir tie, kurie patys tapo stebukladariais, pildydami kitų norus ir suteikdami džiaugsmo", - sakė pašnekovė.

Pirmo kurso filologijos studentė iš Vilniaus Gerda Zemenskaitė, panorėjusi ir gavusi „Vilniaus dienos" prenumeratą metams ilgai tuo negalėjo patikėti. Mergina prisipažino jau žinanti ir kitų metų svajonę. „Labai džiaugiuosi prenumerata, tačiau didžiausia mano svajonė yra kada nors dirbti „Vilniaus dienos" redakcijoje", - sakė vilnietė.

Kaunietis Vidmantas Saldūnas apsidžiaugė sužinojęs, kad kitais metais galės skaityti „Kauno dieną". „Labai ačiū. Padėkosiu ir sūnui, kuris mane užregistravo portale kaunodiena.lt. Iki šiol „Kauno dieną" kasdien skaitydavau bibliotekoje, dabar galėsiu skaityti namuose", - kalbėjo 60 metų V.Saldūnas. Statybininko-mūrininko specialybę turintis kaunietis šiuo metu niekur nedirba. „Dabar mūrininkui rasti darbą beviltiška", - prisipažino V.Saldūnas.

V.Saldūnui „Kauno dienos" prenumeratą dovanoja Vilniuje gyvenanti individualios įmonės „Pamokų tvarkaraštis" savininkė Joana Avižienė. „Mane sudomino laiškas, kuriame kalbėta apie norą, kad visi būtų geresni. Be to, norėjau kažkam padovanoti galimybę skaityti laikraštį", - kalbėjo J.Avižienė. Ji jau 18 metų mokykloms kuria kompiuterinę programą „Pamokų tvarkaraštis", kurią iki šiol naudoja kelios Lietuvos mokyklos, dvi iš jų - Kaune. „Programuotoja dirbu jau 40 metų, o šiuo metu gyvenu iš pensijos. Programavimas - man tik malonus laisvalaikis, hobis", - sakė J.Avižienė.

Elektroninė parduotuvės www.goldenway.lt tapo Kalėdų Seneliu šešiems laiškus parašiusiems žmonėms.

„Apie akciją iš pradžių sužinojome jūsų portale. Pamanėme, kad būtų smagu pradžiuginti nors keletą žmonių prieš šventes, todėl ir nutarėme dovanoti ne vieną didelę dovaną, bet keletą mažesnių, taip suteikti džiaugsmo ne vienam žmogui", - sakė bendrovės komercijos direktorius Robertas Kaunas.

www.goldenway.lt padovanojo keturis muzikos MP3 grotuvus ir du skaitmeninius fotoaparatus.

Mp3 grotuvas atiteko šešerių metų kauniečiui Nojui Savukynui. Berniuko mama Birutė pasakojo apie akciją sužinojusi portale. „Nelabai tikėjau, kad atsilieps Kalėdų Senelis", - sakė ponia Birutė.

Aštuonmetis Dovydas Buziliauskas iš Kauno, išgirdęs apie Kalėdų Senelio dovaną, net žadą prarado. „Kalėdų Senelis man dovaną turi?" - negalėjo patikėti Dovydas, kuriam atiteko išsvajotas MP3 grotuvas.

„Taip netikėta", - sakė ir dvidešimtmetė Gerda Piežaitė, atėjusi atsiimti dovanoto MP3 grotuvo į redakciją.

Keturiolikos metų Karolina Oleinikaitė parašė laišką Kalėdų Seneliui, sekdama jaunesniosios sesutės pavyzdžiu.„Labai stengiausi gerai mokytis, klausiau tėvelių, todėl labai tikėjausi dovanų iš Kalėdų Senelio", - šypsojosi Karolina, taip pat gavusi dovanų MP3 grotuvą.

Trylikametis Žygimantas Vitkevičius iš Garliavos sulaukė išsvajoto skaitmeninio fotoaparato. „Taip, tikiu Kalėdų Seneliu. Štai ir dabar dovanų atnešė", - patenkintas kalbėjo Žygimantas. Jis apie akciją sužinojo perskaitęs skelbimą dienraštyje „Kauno diena".

www.goldenway.lt dovanotas fotoaparatas dar laukia ir vilnietės Ingridos Augustaitis.

Kaunietis Mindaugas Mikulėnas tapo Kalėdų Seneliu Jonavoje gyvenančiai Dovilei Mockutei. „Perskaičiau, kad kažkas nori knygos. Aš pats mėgstu skaityti knygas, todėl man priimtina ir jas dovanoti", - sakė M.Mikulėnas.

Septyniolikmetė Dovilė knygą nusprendė padovanoti savo vyresnei seseriai. „Labai ją myliu. Noriu pamatyti ją besišypsančią", - sakė mergina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių