Kaip bus įamžintas Vaclovo Into atminimas?

Skuodo rajono savivaldybės tarybos sprendimu šių metų birželio mėnesį buvo sudaryta darbo grupė, gydytojo Vaclovo Into vardo įamžinimo koncepcijai sukurti.

Po ilgų svarstymų, darbo grupė nutarė susitikti su Mosėdžio seniūnijos bendruomene ir išklausyti jos minčių.

Pasak Skuodo rajono savivaldybės mero Stasio Vainoro, patys mosėdiškiai turėtų nuspręsti, kaip pagerbti Mosėdžio garsintoją, grožio ir sveikos gyvensenos idėjų skleidėją, lauko akmens mylėtoją ir gamtos saugotoją, pirmąjį Skuodo rajono Garbės pilietį gydytoją Vaclovą Intą.

Dauguma susirinkime dalyvavusių Mosėdžio bendruomenės narių pasisakė už tai, kad miestelio centre, žaliuojančiame kalnelyje, būtų pastatyta natūralaus dydžio gydytojo Vaclovo Into skulptūra. Kiti siūlė įsteigti V.Into sanatoriją, kurioje būtų gydoma jo rekomenduotais natūraliais būdais, taip pat jo vardu pavadinti centrinę Mosėdžio gatvę ir pan.

Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Tomas Bagočius tvirtina, jog paaiškėjus koncepcijai, bus skelbiamas konkursas, numatomas darbų atlikimo laikas, sąmata, premijavimo ir kitos sąlygos. Reikia tikėtis, jog Skuodo rajono savivaldybė bei Mosėdžio bendruomenės nariai greitai ras kompromisą ir būdą garbingai įamžinti V.Into atminimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių