Kaimyną dėl veršio nužudęs senolis kalės 10 metų

73 metų Kretingos rajono gyventojas Petras Nekrevičius gyvenimo saulėlydį leis už grotų. Senolis nuteistas už tyčinį kaimyno nužudymą.

Sena kaimynų nesantaika dėl neprižiūrimų gyvulių, jų išbraidytų pievų bei nuėstų daržovių baigėsi žmogžudyste.

Erlėnų kaime Kretingos rajone gyvenančių kaimynų Nekrevičių ir Razmų sodybas skiria kaimo kelias. Nors kaimynai yra skirtingo amžiaus ir, rodos, neturi ko dalintis, nesantaika tarp jų tvyrojo apie porą dešimtmečių.

Kaimynų nesantaika jau pažymėta 45 metų Algio Razmaus žūties, tačiau ramybės abipus kelio vis dar nėra. Kaimynai skundžia vieni kitus policijai ir drabsto kaltinimais.

Net trečiadienį po nuosprendžio P.Nekrevičiui šis garbaus amžiaus vyras eidamas pro nužudytojo našlę mestelėjo frazę, jog ir šiai moteriai kapinėse jau paruošta vieta.

2008 metais spalio 21-osios rytą Petras Nekrevičius stovėjo priešais langą, peiliu gabaliukais pjovė duoną, dešrą ir po kąsnelį dėjo į burną. Per langą jis pastebėjo per kelią perėjusį kaimynų Razmų veršį.

Tai buvo ne pirmas kartas. Dėl nuolat pievas išbraidančių kaimynų gyvulių Nekrevičiai seniai pykosi su gretimai gyvenančia Razmų šeima.

P.Nekrevičius teisme pasakojo sumanęs pamokyti gerokai jaunesnius kaimynus taip, kaip prieš bene tris dešimtmečius žinojo tai padarius kitus kaimo žmones. Trijų veršių metalinius kuolus jis įkalė ne į žemę, o į pakelėje augančius medžius.

Konfliktas tarp kaimyno prasidėjo, kai nesugebėjusi pati išlaisvinti gyvulių Loreta Razmuvienė automobiliu atsivežė vyrą. Šis buvo pasiėmęs elektrinį pjūklą, kirvį ir jau ketino pjauti kaštoną, kad galėtų išlaisvinti galviją.

Vyrai susigrūmė. P.Nekrevičius smogė kaimynui peiliu į krūtinę ir pataikė į širdį. Tą patį rytą ligoninėje trijų sūnų tėvas mirė.

Teisme senolis tikino gynęsis nuo įtūžusio kaimyno. Tačiau bylą nagrinėjęs teisėjas sudėliojo visus faktus ir nuosprendyje išdėstė, jog nėra pagrindo manyti, kad žmogus nužudytas ginantis. Pasak nuosprendžio, nėra pagrindo manyti, kad P.Nekrevičius buvo didžiai susijaudinęs.

Kaltininkas turės atlyginti našlei ir nužudytojo sūnums patirtą neturtinę žalą. Dėl nepilnamečio našlaičio išlaikymo L.Razmuvienė gali bylinėtis civiline tvarka.

Paskelbus nuosprendį kaltininkui našlė tikino, kad priteistieji pinigai ją mažiausiai domina. Svarbiausia – bausmė. Moteris tikino ir dabar bijanti piktojo kaimyno, bet išsikelti kitur negalinti, nes turi turtinių įsipareigojimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių