Ką skorpionas turi bendra su elektra?

Ką skorpionas turi bendra su elektra? O gi tai, jog sužnybia ir nepaleidžia, kaip ir prisilietus prie elektros laido.

Lapkričio mėnesį bendrovė „Vakarų skirstomieji tinklai" (VST) Lietuvos mokyklų pradinukams pristato akciją „Su elektra draugauju, bet neišdykauju", kurios metu mokyklose rengiamos egzotinių gyvūnų parodos-pamokos, atskleidžiančios tiek gyvūnų, tiek elektros keliamą pavojų.

Akcija siekiama užtikrinti, kad iš nežinojimo ar dėl netinkamo elgesio su elektra neįvyktų nelaimė.

„Siekiame, kad kuo daugiau vaikų žinotų apie galimus pavojus, mokėtų jų išvengti patys bei įspėtų draugus," - teigia šio projekto iniciatorė Rasa Kruopaitė-Lalienė, VST Marketingo ir viešųjų ryšių departamento vadovė.

Statistikos departamento duomenimis, šalyje daugėja nuo elektros iškrovos nukentėjusių vaikų. Mažieji dažniausiai nukenčia vedini smalsumo, todėl jiems būtina išsamiai paaiškinti, kuo elektra pavojinga, parodyti, kaip reikia saugiai elgtis su elektros prietaisais.

Šiemet akcijos metu bus lankomi Vakarų Lietuvos mokyklų pradinių klasių mokiniai, iš viso ketinama aplankyti apie 30 mokyklų.

„Švietėjiško pobūdžio paroda-pamoka vaikams ne tik naudinga, bet ir įdomi. Sunku pradinuką sudominti sausa informacija. Norint, kad vaiko galvoje užsifiksuotų elektros keliami pavojai, reikia informaciją išradingai pateikti. Sugretinami egzotiškų gyvūnų ir elektros keliami pavojai vaikui ypač suprantamai atskleidžia, kaip galima elgtis, o kaip ne", - sako Jonavos pradinės mokyklos direktorė Birutė Deksnienė.


Šiame straipsnyje: VSTelektravaikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių