Jūrų uoste išsiliejo naftos produktai (papildyta)

Šiandien Klaipėdos uoste, prie krantinės nr. 64, į vandenį pateko teršalai. Įvykio vietoje specialistai bando surinkti išsiliejusius naftos produktus.

Incidentas įvyko prie „Baltijos“ laivų statyklai priklausančios krantinės, kuri yra išnuomota bendrovei „Klaipėdos laivų remontas“. Apie 10 val. valandą Uosto dispečerinės operatoriai per uosto apžvalgos vaizdo kameras pastebėjo taršos požymius. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos dispečerinė nedelsdama informavo Uosto direkcijos atsakingus pareigūnus ir į įvykio vietą išsiuntė Uosto priežiūros ir gelbėjimo tarnybos darbuotojus. 

Portalo žiniomis, prie šios krantinės stovi du remontuojami laivai. Neoficialiais duomenimis, naftos produktai išsiliejo iš laivo „Francona“. 

Išsiliejusių teršalų kiekis kol kas nežinomas. Įvykio vietoje pastatytos boninės užtvaros. Pradėtas teršalų surinkimas.

Taršos likvidavimo darbus vykdo Uosto direkcijos Naftos surinkimo ir povandeninių darbų skyriaus specialistai bei bendrovei „Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalas“ priklausantis laivas „Sanitaras-13“. 

Apie įvykį pranešta Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Jūros aplinkos apsaugos agentūros specialistams, kurie nustatinėja išsiliejusių teršalų kiekį ir įvykio priežastis.


Šiame straipsnyje: teršalai uosteteršalai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių