Jūrų muziejus pakeis savo „veidą“

Lietuvos jūrų muziejus (LJM) jau kitąmet švęs trisdešimties metų jubiliejų, tad tokia ypatinga proga ketinama pradėti ir muziejaus rekonstrukcijos darbus.

Pasak atstovės spaudai Nikos Puteikienės, dėl delfinariumo rekonstrukcijos kreiptasi į Europos sąjungos struktūrinius fondus. Dėl kito projekto - akvariumo rekonstrukcijos - jau paskelbtas rangovo konkursas. Šiuo metu yra daugiau nei dešimt įmonių, norinčių dalyvauti konkurse. 

Rangovo konkursas tęsis iki gruodžio 8 d., todėl norinčiųjų tikimasi sulaukti daugiau.

„Akvariumo rekonstrukcijos projektas apims akvariumo ekspoziciją redute. Kadangi pirmojo aukšto akvariumai ir ekspozicija įrengti prieš 29-erius metus, jie pasenę tiek fiziškai, tiek moraliai. Prieš kelerius metus rekonstruotas antrasis aukštas yra modernus, todėl pirmasis - savaime prašosi remonto", - pasakojo N.Puteikienė.

Planuojama, jog muziejaus rekonstrukcijos darbai prasidės kitą rudenį, tiesa, tik po muziejaus gimtadienio. Visi darbai užtruktų apie trejus metus.

„Nenorėtume trisdešimties metų jubiliejaus sutikti griuvėsiuose. Ko gero jį švęsime nepasikeitusioje tvirtovėje, o jau kitų metų rudenį pradėsime rekonstrukcijos darbus", - tvirtino pašnekovė.

Muziejaus rekonstrukcijos projekte numatyta įrengti stiklinį tunelį, kuriame plaukios ne rykliai, kas yra įprasta Europos muziejams, o eršketai. Istoriniuose pylimuose atsiras edukacinė klasė, laboratorijos bei kitos patalpos darbuotojams.

Nika Puteikienė pabrėžė, jog rekonstrukcijos metu muziejus nebus uždarytas. Priimant lankytojus, bus akcentuojami kiek primiršti dalykai:

 - Laivybos istorijai sunku konkuruoti su mūsų gyvaisiais eksponatais, tačiau mes turime iš tiesų turtingas istorines ekspozicijas. Stengsimės jas aktyvinti, skleisti daugiau informacijos, kad pritrauktume kuo daugiau lankytojų.


Šiame straipsnyje: Lietuvos jūrų muziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių